Ystäväni pyysi muutaman talon arpajaisiin, poikansa jääkiekkoharrastuksen tukemiseen. Tässä yksi hempeä talo valmiina, tulossa on myös poikamaisempi versio. Jääkiekkokaukalo pelaajineen olisi ollut hauska tehdä, mutta sitä olisi pitänyt suunnitella paljon aikaisemmin ja ehkä piparityön kokokin kasvaisi turhan suureksi

Olisiko tämä kiva esim. ompelusta innostuneelle äidille? Yritin tehdä piparkakkutalon, joka näyttäisi ommellulta. Malli on omaa käsialaa. Pehmopupuun (vai onko tuo isokorvainen kissa? ) on haettu mallia oikeista pehmoista. Talossa olevat koristeet ovat vaahtokarkkimassaa, josta otin kukan, pisaran, kiehkuran ja sydämen mallisia paloja ja tikkasin marsipaaniveitsellä reunat. Palojen alle olisi voinut laittaa enemmän kuorrutetta, jotta ne olisivat olleet puffimmat kuten tikatuissa peitoissa. Lisänä pikeeristä tehtyä tikkausta (joita olisi voinut tehdä enemmänkin) sekä piparinappeja.

Pehmolelu. Ripottelin alustalle glitteriä kimalteeksi ja tavallaan jääksi. En tomusokeroinut, koska sitten napit olisivat peittyneet. Hankalaa välillä päättää, laittaako tomusokeria vai ei

Kattoon liimasin kuorrutteella harvakseltaan, tasaisin välein, isoja ranskanpastilleja (Rainbow) ja katon päällystin sitten valkoisella vaahtokarkkikuorrutteella. Tikkauspyörällä tein väleihin ompeet, liimasin sokerihelmen ja katon reunaan kiinnitin helminauhakarkkeja. Ompeleet pursotin pikeerillä.

Pikeerilanka :D

Lisäys:

Tänään lisäsin vielä muutaman "lanka"kerän, kun jotenkin tuntui talosta jotain puuttuvan. Pursotin pikeerilankoja toffeepallon ympärille. Laitoin pallon tikun päähän ja pidin sitä käsissäni, mutta kuvatessa tökkäsin sen styroksiin.

Kiinnitin lankakerät alustaan ja lisäksi pursotin vielä langanpätkän.

Tein lankakerät valkoisella pikeerillä, koska katon ja talon ompelukset olivat valkoisia :D