Joulupipareiden aika taitaa olla taas käsillä ja paistoinkin aika kasan pipruja koristeltaviksi. Vasta muutama on valmis ja siksi tässä vain hieman maistiaisia

Näin Ullan uudessa sisustusnettikaupassa Creameryssa, täällä ihanan enkelitötterön ja siitä tuli idea tehdä pipariversio. Taas ovat tötteröt muodissa, sillä paperisia näkyy aika monissa paikoissa. Hauska juttu oli se, että löysin myös Cookie Swap-kirjasta piparitötteröitä, mutta kesäisesti koristeltuna. Kirjassa oli työohjeita näihin niukasti eikä esim. valmiita kaavoja ollut. Tein sitten tälläisen yksinkertaisen version:

Sisälle mahtuu muutama makeinen ja vaikka lumitähtipipari. Tötterön kokoa voi kyllä helposti suurentaa tekemällä vain suuremmat kolmiot. Nauha on kiinnitetty sisäpuolelle seinämään kiinni. Nauhan päälle liimasin aika lähelle suuaukkoa pienen piparilevyn sokerikuorrutteella, jotta nauha kulkee oikeassa kohdassa. Nauhan päät tulevat keskikohdasta, tötterön alareunasta, ulos ja siihen voi sitoa rusetin stoppariksi.

Kirjateline on hankittu Creamerysta ja pitää näppärästi kirjan sivut siisteinä leipoessa. Cookie Swap on auki juuri tötteröiden kohdalta.

Lähikuvaa kirjasta.

Lisäksi pari joulukuusenkoristepiparia. Pinnalle asettelin ennen kuorrutteen kovettumista syötäviä hopeisia tähtiä. Sininen kivi on kondiittorin sokeria ja nämä timantit tilasin täältä.