Nyt on vihdoinkin leivottu elämäni ensimmäiset hääkakut oikeisiin häihin. Jännitti ihan hirveästi. Varsinkin tämän ihanan, lämpöisen ja kostean sään osalta. Pikkukukkia tein paljon ja onneksi, sillä hortensian kukat hajoilivat todella helposti.

Toiveena oli vähän samaa tyyliä kuin William ja Kate-hääkakussa eli kaaripursotuksia ja paljon kukkia. Ihan koko kakkua en koristellut kukilla, jotta leikkaaminen olisi helpompaa. Kukkalajitoiveena oli vaaleanpunaisia pioneja, valkoisia ruusuja ja tammenlehtiä. Lisäksi laitoin muratinlehtiä, hortensian kukkia ja olisiko nuo valkoiset sitten vaikka kirsikankukkia? Kukkien kielellä pioni toivottaa terveyttä ja menestystä, valkoinen ruusu nöyryyttä, viattomuutta ja viehätystä. Sulhanen toivoi tammenlehtiä ja niiden viesti kukkakielellä on voimaa sekä vieraanvaraisuutta. Hortensia tarkoittaa pitkää ikää, kirsikka onnea ja muratti avioliittoa, ystävyyttä ja rakkautta. Kaikkea tätä runsain mitoin hääparille

Kakun sisältä löytyy toiveesta lemon curdia ja vadelmia. Kakun kaverina tarjoillaan vaniljavaahtoa. Tällä tavoin ei kakku ole niin arka lämmölle ja vaahto on helpompi pitää kylmässä. Kakun pinta on kuorrutettu vaahtokarkinmakuisella sokerimassalla. Pursotukset ovat pikeeriä.

Kakku ylhäältäpäin.

Perhosen siipiin painoin kuviot ja niistä kuultaa valo kuten luuposliinista.

Ensimmäinen varakakku.

Kukat.

Toinen varakakku. Tässä on sisällä valmiina vaniljavaahto.

Paljon onnea hääparille!