Vauva-pipareita tehdessä tein vanhan tavan mukaan tytöille vaaleanpunaista ja pojille vaaleansinistä väritystä. Kannat kattoon!-blogin Rauna kyseli, onko vanhan kaavan mukainen erottelu tarpeellista? Aikaisemminkin pipariehdotuksissa tuli myös tämä tyttö/poika-kysymys esille. Itse en ole asiaa sen kummemmin ajatellut, väri kuin väri. Kaiken lisäksi tykkään vaaleanpunaisesta ja edellisen rotinakakunkin tein tyttövauvalle vaaleanpunaisessa sävyssä. Muuten minusta pitää olla lapsella valinnanvapaus värien suhteen, mutta vauvathan eivät sitä voi ilmaista.

Minulla itselläni on kolme tytärtä ja olen heille ostanut sekä vaaleanpunaisia tavaroita ja vaatteita sekä muilla väreillä esim. kaikilla on ollut sama, ihana vaaleansininen vauvahaalari ihan pienenä. Vanhempi tytär on aina ollut enemmän sinisen ja tummien värien kannattaja.  Leluja on ollut sekä "tyttöjen" että "poikien" leluja eli barbeista traktoreihin ja pikkuautoihin asti. Ehkä tytöille "sallitaan" laajempi skaala kuin pojille.

Miten on? Onko värillä väliä? Vaikuttaako se miesten ja naisten tasa-arvoon teidän mielestänne tai niihin odotuksiin mitä tytöiltä tai pojilta odotetaan?

Jos värillä on väliä, mitä ne pitäisi olla? Voihan käyttää esim. valkoista, keltaista, vihreää taikka oranssia, jotka eivät osoita sukupuolta niin selvästi kuin vaaleanpunainen tai vaaleansininen.

Varmaankin tulen tekemään jatkossakin vaaleanpunaisia tai vaaleansinisiä koristeluja kakkuihin ja pipareihin. Pelkästään siitäkin syystä, että sellaisia toivotaan. Hienoa kuitenkin, jos asiasta tulee keskustelua ja odotan mielipiteitänne innolla : D