Tänään kävi ystäväni pitkästä aikaa kyläilemässä ja tein tarjottavaksi gluteenitonta raparperipiirakkaa kera laktoosittoman vaniljajäätelön. Ohjeen löysin Googlen kautta Mantan kyökki-blogista täältä, mutta jätin piirakasta muruseoksen pois.

Uppomunako se piirakan päällä köllöttää? No ei kun JÄÄTELÖ

Gluteeniton raparperipiirakka

Pohja:

3 kananmunaa

3 dl sokeria

8 dl gluteenittomia jauhoja (käytin Sunnuntain jauhoja, mutta olisin halunut lisätä niihin jotain karkeampaa jauhoseosta mukaan)

3 tl leivinjauhetta

2 1/2 dl laktoositonta maitoa

1 1/2 dl voisulaa (150 g laktoositonta voita)

(lisäsin taikinaan 2 tl vaniljasokeria, koska en laittanut muruseosta)

 

Täyte:

n. 8 dl raparperipaloja (laitoin litran, mutta käytin ne sokerin kanssa hetken mikrossa)

1 dl sokeria (vähempi olisi minusta riittänyt, ehkä noin 3/4 dl)

1 tl inkivääriä (voi jättää pois)

 

Muruseos:

100 g laktoositonta voita

2 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

2 tl gluteenittomia jauhoja

 

1. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää maito. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon. Lisää lopuksi voisula. Sekoita taikina tasaiseksi.

2. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Sekoita täyteainekset keskenään ja ripottele raparperinpalat taikinan päälle.

3. Tee päällyksen seos nyppimällä voihin sokerit ja jauhot, kunnes seos on murumaista. Ripottele tasaisesti raparperien päälle.

4. Paista piirakkaa 175 asteessa 30-40 min, kunnes se on kypsä. Tarjoile vielä hiukan lämmin piirakka vaniljajäätelön kera, nam

 

Omaan annokseeni lisäsin vielä suklaaraidat (tämä suklaa ei valitettavasti käynyt ystävälleni).