Tämän kääretortun vein pieneksi ylläriksi tuttavalle, jolta aina välillä saadaan ehtaa lettumaitoa. Letut kelpaavat aina, varsinkin lapsille. Tein tavallisen kääretorttupohjan, jonka täytin vaniljakreemi+kermavaahdolla, tuoreilla mustikoilla ja vadelmahillolla.

Kuningatar-kääretorttu

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria (käytän Siro-sokeria)

1 dl vehnäjauhoja

1 dl ohrakasta

1 tl leivinjauhetta

 

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi, varovasti käännellen, vaahtoon. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 6-8 min. Kumoa kypsä torttupohja sokeroidulle leivinpaperille, irroita paistetun pohjan leivinpaperi ja anna jäähtyä.

Vaniljakreemi (määrä riittää useampaankin leivonnaiseen):

5 dl maitoa

1 vaniljatanko tai 2 tl vaniljasokeria

1 dl sokeria

3 keltuaista

3/4 dl maizenaa (maissitärkkelystä) kylmään veteen liotettuna

25 g voita

 

1. Kuumenna maito, vaniljatanko ja sokeri kattilassa ja lisää juuri ennen kiehumista keltuaiset nauhana koko ajan vatkaten. Samoin maissitärkkelys. Kiehauta ja paseeraa. Lisää voi, sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä kunnolla. HUOM! Jos käytät vaniljasokeria, lisää se vasta keittämisen jälkeen.

Täyte:

Kostutin pohjan kevyesti vaniljalla maustetulla maidolla. Levitin ohuen kerroksen vadelmahilloa ja sen päälle ripottelin tuoreita mustikoita. Vaniljakreemiä lisäsin kermavaahtoon maun mukaan, ehkä noin puolet ja puolet=diplomaattikreemi tai -kerma). Sokeria voi laittaa sen mukaan, kuinka makeaa kääretortusta haluaa.

Palakuvaa en nyt saanut, kun kääris meni muualle syötäväksi. Toivottavasti maistui!