Piirakan pohjan resepti on kotoisin Valion iltapalapiiras-ohjeesta, mutta täyte oli oma sovellus :D

Onneksi sain napattua viimeisestä palasesta kuvan

Sieni-sipulipiirakka

Pohja:

3 dl sämpyläjauhoja (käytin kauraista sämpyläjauhoa)

1 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

3/4 dl juoksevaa margariinia (Valion Oivariini)

3/4 dl maitoa

1. Yhdistä kuivat aineet. Lisää Oivariini ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele piirasvuoan (halkaisija noin 25 cm) pohjalle ja ylös reunoille. Nosta vuoka uuniin alimmalle ritilätasolle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min. Valitse haluamasi täyte.

 

Sieni-sipulitäyte

n.3 dl esikäsiteltyjä sieniä (käytin herkkusieniä, kun vain niitä löytyi kaupastamme tuoreena)

1 iso sipuli (tai kaksi pientä tai kuinka paljon sipulista pitää. Itse käytin punasipulia, kun sitä löytyi muhkeana kasvimaaltamme :D )

1 prk Valion maustettua ruokakermaa, kolme sipulia (tulossa syksyllä kauppoihin)

130 g raastettua Valion Kreivi Alppijuustoa (tulossa syksyllä kauppoihin)

2 kananmunaa

tuoretta persiljaa silputtuna

jauhettua mustapippuria

ripaus suolaa

1. Paista sienet paistinpannulla kunnes ylimääräinen neste haistuu. Silppua sipuli hienoksi ja kuullota pannulla.

2. Sekoita keskenään kananmunat, raastettu juusto, ruokakerma, silputtu persilja ( määrä maun mukaan) ja mausteet. Levitä paistetut sienet ja sipulisilppu esipaistetulle pohjalle ja kaada päälle sekoitettu täyte tasaisesti vuokaan. Paista 175 asteessa noin 25 min.

Salaatti maistuu suolapalojen kaverina.

Tavallisen perussalaatin lisäksi tein mozzarellasalaattia:

vadin pohjalle jääsalaattia (tykkään jääsalaatin rouskuvuudesta)

mozzarellaviipaleita

tomaatinviipaleita

punasipulin renkaita (juu, sitä piisaa kasvimaalta)

hiukan rucolaa

tuoretta basilikaa

oliiviöljyä

pippurimyllystä pari rouhaisua