Eilen illalla tuli tästä kulho-ohjeesta mieleen kokeilla piparimekkoa. Samantapaisia löytyy netistä kakku- sekä muffinssiversioina, mutta piparista tehtyä en löytänyt nopealla googlettamisella.

Lipaston päälle voisi tehdä vaikka koko "vaatekaapillisen" joulumekkoja. Tai yksi ajatus on tehdä Barbin piparimekko aivan kuten Barbikakkukin. Isompi kulho vain ja keskelle piparimekkoon reikä, johon saa kakkunuken kiinni.

Sama päivänvalossa. Kuorrutin mekon pikeerillä (valkoinen peruspikeeri ja kaakaotomusokerista tehty ruskea pikeeri) ja koristeeksi kiinnitin sokerihelmiä, pieniä nonparelleja sekä sokerimassaruusuja.

Mekon alle voi piilottaa pienen yllätyksen. Joulukarkkeja tai muuta pientä kivaa.

Ruusut.

Tämän mekon peitin Brunbergin Alku-lakritsatoffeella. Pehmitin toffeita hetken mikrossa, kaulin levyksi ja kuorrutin piparikulhon. Korsettiosan kuorrutin erikseen ja liitin mekkoon. Ruusut ovat vaahtokarkinmakuista sokerimassaa.

Lähikuvaa.

Peitin keraamisen kulhon foliolla, kaulin piparitaikinan ja päällystin nurinpäin käännetyn kulhon. Piparitaikina ei saa olla liian ohut, koska silloin se repeää helposti aseteltaessa. Toisaalta se ei saa olla liian paksukaan, koska muutoin pipari valuu paiston aikana. Olisikohan sellainen 3 mm paksuus aika hyvä   Paiston jälkeen annetaan hetken jäähtyä, mutta irroittamista voi aloitella ennenkuin pipari on ihan kokonaan jäähtynyt (saattaa murtua muuten).

Ensin keraaminen kulho pois. Huom! kulho säilyy piparia pidempään kuumana :D

Sitten vaan otetaan folio pois ja annetaan jäähtyä kokonaan ennen koristelua.

Kokeilin erilaisia yläosia. Helpoin tapa on tehdä litteä korsettiosa, kuten mustassa mekossa on. Täytettä voi lisätä kuorrutteella. Kokeilin myös, josko olisin saanut ihan oikean oloisen yläosan. Muotoilin foliosta paistoalustoja, mutta vain etuosa onnistui. Lisää testausta