Kummityttöni tuli käymään viikonlopuksi ja hän pitää erityisesti Daim-suklaasta sekä kaikista sitruunaisista herkuista. Häntä varten tein juustokakun Hellapoliisin ohjetta mukaillen  

Pohjan tein murskatuista suklaakaurakekseistä (1 pkt ja noin 50-80 g sulatettua voita) ja mousseen laitoin 1 prk mascarponejuustoa, 1 prk flora vispiä, vajaa pussi Daim-rakeita ja 1 1/2 patukkaa Daim-suklaata, puolikas raastettua limettiä ja kokonaisen mehu, sokeria maun mukaan n. 0.5 dl ja kakun hyydytin liivatelehdillä (4 kpl) sulatettuna kuumennettuun limemehuun. Kiille on hieman laimennettua lime-sitruunamehua (2 liivatetta), johon lisäsin vihreää elintarvikeväriä.

Koristelusta ei tullut yhtään sellaista kuin piti, mutta tälläinen sävellys tällä kertaa. Reunoille pursotin kermavaahtoa, ripottelin kaveriksi suklaatikkumurskaa sekä raastettua/kuivattua limetinkuorta. Päälle laitoin ehjiä suklaatikkuja ja yhden sokerimassakukan.

Kakku oli ihan jees, mutta itse kaipasin vielä lisää limen makua, vaikka laitoin sitä omasta mielestäni tarpeeksi. Liivate aina jotenkin syö aromit ja vaikka mousse on hyvää tehdessä, maku laimenee kakun hyytyessä. Olisi kiva löytää joku muu tapa hyydyttää kakkuja kuin liivate. Joskus kokeilin Multi-sokeria, täällä, mutta se ei sovellu kuin todella kirpakkaisiin kakkuihin valtavan sokerimäärän takia. Agar-agaria kokeilin marmeladin teossa ja lopputulosta voi kurkata täällä. Liivatteen määrää vähennän ohjeista melkein aina. Joku 5-6 lehteä yhteen kakkuun kuullostaa aika paljolta. Mitä kokemuksia teillä on noista hyydytettävistä kakuista ja mikä on pienin liivatemäärä, jolla kakku onnistuu (tietysti käytettävien aineiden kosteus vaikuttaa)?