Tätä voi sanoa oikeaksi ex tempore-kakuksi   Yli viikko sitten sunnuntaina suffailin aamusella netissä ja huomasin leivontafoorumilla helmikuun haastekilpailun. Aiheena oli sydän. Jo viime vuonna suunnittelin ystävänpäiväksi tehdä sydäntäytekakun siten, että täyte tulee sydämenmuotoisena esiin, kun kakun avaa. Kaikkea vaan ei tule toteutettua, mitä mielessä on. Törmäsin uudestaan sydänkakkuun täällä ja sain inspiraation alkaa leipoa haasteeseen pientä kotikakkua.

Vasta puolen päivän aikaan aloin kakkupohjaa vatkaamaan ja paistamaan. Kakkupohjan jäähtyessä muotoilin sydämenmuotoisia ruusunterälehtiä sokerimassasta. Ohuet sokerimassakoristeet kuivuvat hetkessä. Leikkasin kakun puoliskot mallin mukaan, mutta koska kakku oli juuri paistettu, ei jäljestä tullut kovin siistiä.

Kostutin kakkupohjat ja sivelin vadelmahilloa pinnalle. Vadelmatäyte sisään ja hetkeksi pakastimeen jähmettymään. Kun täyte ei enää valunut, kippasin puoliskot vastakkain ja annoin olla kylmässä vielä hetken aikaa ennen koristelua.

Päälle huitaisin kermavaahdon ja terälehdet sekä ripottelin muutamia sokerihelmiä. Lopuksi kuvaus (juuri ja juuri luonnonvalo riitti) ja laitto foorumille. Kiitokset Tanjalle ja Paulalle avusta. Ekaa kertaa osallistuin haasteeseen ja ihan ongelmitta ei jutun liittäminen foorumille onnistunut. Ajoissa ehdin kuitenkin, sillä juuri sunnuntai oli viimeinen osallistumispäivä :D

Sydän olisi ollut paremman näköinen, jos olisin hoksannut aikaisemmin tehdä kakkupohjan. Kyllä kai tämän sydämeksi tunnistaa, vaikka nuorimmaiseni sanoi kuviota nalleksi

Terälehdet.

Mukava yllätys oli, että pikainen sydänkakkuni pääsi jaetulle ykkössijalle Wadelmatassun herkulliselta näyttävän suklaa-kinuskipiiraan kanssa. Kiitokset kaikille äänestäjille! Leivonnaiset sekä ohjeet niihin löytyvät täältä.