Vihdoinkin kokeilin sitä uutta valkosuklaa-limerahkaa. Piti vielä ostaa uusi purkki, kun aiemmin ostetuista en kerinnyt leipomaan, vaan lahjoitin ne eteenpäin ennen päivämäärän umpeutumista. Nyt oli leipomiseen hyvä syy, kun tuli vieraita sekä sunnuntaina että maanantaina

Pienet piirakkavuoat ovat suloisia :D

Kuningatar-piirakka (ohje sekoitus parista eri reseptistä+lisänä tuo rahka)

1pkt (150 g) mantelimassaa

100 g voita

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 kananmuna

 

Täyte:

1 prk kermaviiliä

1 prk valkosuklaa-lime rahkaa

1/2 dl sokeria

1 kananmuna

1 tl vaniljasokeria

1 rkl sitruunanmehua

noin 3 dl marjoja, vadelmia sekä mustikoita

 

1. Sekoita monitoimikoneessa mantelimassa, voi, vehnäjauho ja leivinjauhe. Minä raastoin raastimella (isot aukot)  mantelimassan ja voin kulhoon, mittasin jauhot ja nypin massan murumaiseksi.

2. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä taikina voidellulle piirakkavuoalle (halk. noin 30 cm). Kaulin taikinan silikonialustan päällä ja siitä kiepsautin piirakkavuokaan. Tasasin reunat veitsellä. Pienissä piirakoissa levitin taikinan suoraan vuokaan. Laita täytteen teon ajaksi vuoat jääkaappiin

3. Sekoita muut täyteainekset keskenään, paitsi marjat.

4. Esipaista piirakkapohjia 175 asteessa noin.10 min

5. Levitä pohjien päälle marjoja ja ripottele tarpeen mukaan sokeria päälle. Levitä lusikalla täyteseos tasaisesti peittäen marjat.

6. Paista piirakka kypsäksi 175 asteessa n.35 min. Anna jäähtyä ja nauti!

 

Tein yhden isomman ja pari pientä piirakka. Minusta tämä oli tosi hyvää ja toisetkin kehuivat. Pohja oli mantelinen ja murea. Maanantaina maistellessa piirakkaa en enää siitä niin paljoa pitänyt, koska mantelinen pohja oli vettynyt liian pehmeäksi minun makuuni. Tosin teen pohjista aina ohuita, joten sekin saattoi vaikuttaa asiaan. Ystäväni taas tykkäsi (tai ainakin sanoi niin ).