Taas ollaan sorvin ääressä :D Olin muutaman päivän reissussa ja sitä ennen en ehtinyt laittaa kuvia valmistujaisviikonlopun kakuista.

Nuorelle miehelle toivottiin valko-musta-kulta koristeyhdistelmällä olevaa kakkua. Muuten annettiin vapaat kädet. Mietin pääni puhki, mitä laittaisin, mutta sitten muistin samaiselle nuorelle herralle aikoinaan tekemäni rippikakun. Siitä ideasta lähti nuottikoristelu valkoiselle kakkupinnalle. Vielä yksi lehtikultalehti oli jäljellä ja se päätyi ylioppilaslakin alle. Ripottelin muutamia kultatähtiä lakin ympärille.

Pursotukset tein vapaalla kädellä kakun pinnalle. En tiedä, onko tuossa mitään järkevää musisointia. Löysin tyylitellyn nuotiston netistä. Kakun välistä löytyy vadelmaa ja suklaalla maustettua kermavaahtoa.

Toisiin juhliin meni kolme täytekakkua. Ensin pari kermareunaista vaaleanpunaisella ja vihreällä sävytettyä kakkua. Kakkujen välistä löytyy perinteisesti mansikkaa ja kermavaahtoa. Toiseen lisäsin muutaman vadelmankin kakun piristeeksi

Sileäkermareunainen kakku. Kuvaushetkellä oli todella pimeä ja sateinen hetki, joten kuvat ovat mitä ovat. Pursotin pikeerillä raidat kakun laitaan. Vaihteeksi jotain muuta kuin koukeroita, vaikka niistä tykkäänkin. Osa raidoista on valkoisia, osa vaaleanvihreitä.

Toinen melkein samanlainen kakku.

Lakkikoriste.

Kukat tein silikonisella petuniamuotilla.

Kolmas kakku oli mangotäytteinen lakkikakku.

Kukkia reunalla.