Sitruuna on pirteä ja kirpakka sekä sopii moniin leivonnaisiin. Tein tästä samasta taikinasta kahta erilaista mallia pikkuleipiä vierasvaraksi (hmmm... jolleivat katoa parempiin suihin :D )

Sitruunaiset pikkuleivät

200 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

1 kananmuna

3 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja tai ohrakasta

1 tl leivinjauhetta

1/2 sitruunan raastettu kuori ja hieman sitruunanmehua

strösseleitä (käytin Dr.Oetkerin sitruunanmakuisia aurinkoströsseleitä)

tummaa suklaata

 

1. Vaahdota rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

2. Lisää kananmuna reippaasti vatkaten.

3. Vatkaa mukaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan olla hetken jääkaapissa. Tämän taikinan voit myös kaulia pikkuleiviksi.

4. Paista 200 asteessa noin 10 min.

 

Jaoin taikinan kahteen osaan. Toisen osan pursotin kissankieliksi ja koristelin paiston jälkeen sulatetulla, tummalla suklaalla ja nonparelleilla. Toisen osan pyöritin pötköksi leivinalustalla, johon olin ripotellut aurinkoströsseleitä. Strösselin tarttuivat pötkön pintaan. Laitoin taikinapötkön jääkaappiin pariksi tunniksi ja leikasin jähmettyneestä taikinasta viipaleita. Tämän vinkin näin pikkuleipäkirjassa. Siinä oli käytetty pieniä, värikkäitä, pyöreitä nonparelleja ja ne näkyivätkin valmiissa piparissa vielä paremmin :D