torstai, 19. kesäkuu 2008
Macarons
Tässä Maku-lehden ohjeella tehtyjä pikkuleipiä, ohje löytyy täältä. Taikinasta tuli jotenkin paksua (taisin pitää sokerilientä liian kauan hellalla), eikä pikkuleivät tasoittuneet kaikenlaisesta ravistelusta huolimatta. Laitoin osittain mansikkatomusokeria taikinaan. Väliin laitoin kermaan sulatettua suklaata (ganache) ja appelsiinimarmeladia (ilman kuoripaloja). Näistä tuli kyllä hyvänmakuisia, vaikka ulkonäkö ei ole paras mahdollinen. Yllättävää, että lapset tykkäsivät : )
Nämä tein Vesikirpun blogista löytämästäni ohjeesta täältä.
Taikinaan laitoin kaakaojauhetta sekaan ja täytteenä samaa suklaamassaa kuin edellä. Näihin en laittanut marmeladia. Ulkonäkö on lähempänä oikeaa, mutta lapset pitivät enemmän edellisistä pikkuleivistä. Makuun tietysti vaikuttaa marmeladi sekä mansikkatomusokeri : D
Näitä täytyy tehdä uudelleen ja etsiä onko muitakin macaron ohjeita : )
Kommentit