Siskoni toi ihania macaron-pikkuleipiä (tai leivoksia ? ) Ranskasta ja ne olivat aivan mielettömän herkullisia. Kuvia en niistä saanut, sillä ne hupenivat hetkessä. Kaiken lisäksi ne ovat kauniita syötäviä. Epätoivoisesti yritin itsekin niitä väsätä kahdellakin eri ohjeella. Missä vika, kun en saa sitä kaunista kiiltävää pintaa?

Tässä Maku-lehden ohjeella tehtyjä pikkuleipiä, ohje löytyy täältä. Taikinasta tuli jotenkin paksua (taisin pitää sokerilientä liian kauan hellalla), eikä pikkuleivät tasoittuneet kaikenlaisesta ravistelusta huolimatta. Laitoin osittain mansikkatomusokeria taikinaan. Väliin laitoin kermaan sulatettua suklaata (ganache) ja appelsiinimarmeladia (ilman kuoripaloja). Näistä tuli kyllä hyvänmakuisia, vaikka ulkonäkö ei ole paras mahdollinen. Yllättävää, että lapset tykkäsivät : )

1659895.jpg

Nämä tein Vesikirpun blogista löytämästäni ohjeesta täältä.
Taikinaan laitoin kaakaojauhetta sekaan ja täytteenä samaa suklaamassaa kuin edellä. Näihin en laittanut marmeladia. Ulkonäkö on lähempänä oikeaa, mutta lapset pitivät enemmän edellisistä pikkuleivistä. Makuun tietysti vaikuttaa marmeladi sekä mansikkatomusokeri : D

1659900.jpg

Näitä täytyy tehdä uudelleen ja etsiä onko muitakin macaron ohjeita : )