Mansikka-aikaan on näköjään nautittava mansikoista joka leivonnaisessa. Nyt on vuorossa mansikkapai, joka on kirjasta Amerikan herkut. Pohjan ohje löytyy täältä.

1248104871_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Paistetun ja jäähtyneen paikuoren sisään tein mansikkatäytteen.

Mansikkakuorrutus:

1/2 l tuoreita mansikoita

2 dl sokeria

2 1/2 rkl maizenaa

1 dl vettä

Mansikkatäyte:

1 l tuoreita mansikoita (laitoin reilummin)

 

1. Soseuta puoli litraa mansikoita kattilassa.

2. Sekoita sokeri ja maizena keskenään ja lisää seos mansikoiden joukkoon. Lisää 1 dl vettä.

3. Kiehauta matalalla lämmöllä. Sekoita tasaisin välein. Anna seoksen poreilla hiljalleen, kunnes alkaa saostua, 5-8 min. Siivilöi mansikkakuorrutus ja jäähdytä se.

4. Asettele tuoreet mansikat paikuoren päälle vuokaan. Kaada jäähtynyt mansikkakuorrutus mansikoiden päälle. Laita piiras kylmään vähintään kahdeksi tunniksi.

 

1248104901_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tarjoile kerma- tai vaniljavaahdon kera Kieli ulkona

1248104925_img-d41d8cd98f00b204e9800998e