Mansikka-aikaan on näköjään nautittava mansikoista joka leivonnaisessa. Nyt on vuorossa mansikkapai, joka on kirjasta Amerikan herkut. Pohjan ohje löytyy täältä.
Paistetun ja jäähtyneen paikuoren sisään tein mansikkatäytteen.
Mansikkakuorrutus:
1/2 l tuoreita mansikoita
2 dl sokeria
2 1/2 rkl maizenaa
1 dl vettä
Mansikkatäyte:
1 l tuoreita mansikoita (laitoin reilummin)
1. Soseuta puoli litraa mansikoita kattilassa.
2. Sekoita sokeri ja maizena keskenään ja lisää seos mansikoiden joukkoon. Lisää 1 dl vettä.
3. Kiehauta matalalla lämmöllä. Sekoita tasaisin välein. Anna seoksen poreilla hiljalleen, kunnes alkaa saostua, 5-8 min. Siivilöi mansikkakuorrutus ja jäähdytä se.
4. Asettele tuoreet mansikat paikuoren päälle vuokaan. Kaada jäähtynyt mansikkakuorrutus mansikoiden päälle. Laita piiras kylmään vähintään kahdeksi tunniksi.
Tarjoile kerma- tai vaniljavaahdon kera
Kommentit