Pitkään aikaan ei ole kotiväki täytekakkua saanut, joten oli hyvä syy leipoa ja samalla osallistua Kakkukimaran suklaakakkukilpailuun, täällä.

Kakkupohja oli reseptillä: 6 kananmunaa, 2 1/2 dl sokeria, 1 1/2 dl vehnäjauhoja, 1 dl ohrakasta, 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta, 1/2 dl tummaa suklaarouhetta ja 1 tl leivinjauhetta.

Täytteeksi laitoin vadelmahilloa ja vadelmamoussea: 1 prk vaniljarahkaa, 1 prk Flora vispiä vaahdotettuna, 7,5 dl vadelmia paseerattuna, 1 levy Fazerin Nordic Gourmet-vadelmasuklaata rouhittuna, reilu 1 dl tomusokeria ja hyydytys 3 liivatelehdellä kuumaan vadelmamehuun sulatettuna. Kostutus vahvalla vadelmamehulla (kylmäpuristettua).

Koristeluun käytin suklaakiekosta vuoltuja lastuja. Kiekkoja saa tilattua Kakkukimaran kautta, täältä. Pakko ei tietenkään ollut juuri tätä suklaata käyttää, mutta kivahan oli sitä hyödyntää, kun minulla sattui sellainen olla.

Kiitokset vielä kerran Sveitsiin!

Rullaati rullaa...

Kuorrutin kakun ensin suklaakermavaahdolla ja alaosaan laitoin kermaa reilummin tarttumapinnaksi. Vuolin kiekosta suklaalastuja ja painoin ne kermaan helmaksi.

Tein röyhelökerroksia kaksi päällekkäin ja hameen yläosan kuorrutin Satin Ice dark chocolate rolled fondantilla.

Koristelin reunan kukilla, pienellä patchwork-muotilla painaen. Keskustaan kiinnitin kullanväriset nonparellit.

Narukiinnitys pikeeristä ja nonparelleista.

Barbi ylhäältäpäin.

Kakku oli pehmeää. Rahka sekä vadelma antoivat raikkautta ja suklaa makeutta.