Pieniä, sieviä ja makeita. Macaron on kaikkea sitä ja taas tein näitä pari satsia. Suurin osa meni eteenpäin muualle syötäväksi, mutta pari makupalaa tuli maisteltua kuormasta.

Löysin Ewelynin blogista uuden ohjeen ja olivat kyllä tosi helppoja tehdä. Jostain syystä nuo kaakaotomusokerilla maustetut puffaantuivat paremmin. Siihen "vanhensin" kananmunan valkuaisia vuorokauden huoneenlämmössä ja käytin Pirkan mantelijauhetta pariin kertaan siivilöitynä. Vaaleanpunaisissa käytin valkuaiset suoraan ja mantelijauhe oli Meiran. Mausteena sekä värinä oli hiukan mansikkatomusokeria.

(ohje kopioitu täältä ja alunperin ohje on peräisin Call me cupcake!-blogista)

 

Macaron

100 g mantelijauhetta

110 g kananmunan valkuaista (n. 3 kpl)

200 g tomusokeria

4 rkl sokeria

väriainetta ja makuaineita tarvittaessa (vaniljasokeri, erilaiset aromit)

 

1. Sekoita keskenään mantelijauhe sekä tomusokeri. 

2. Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia, kunnes ne alkavat vaahtoutua. Lisää sitten sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa, kunnes vaahto on paksua, kiinteää ja kiiltävää.

3. Sekoita manteli+tomusokeriseos nuolijalla valkuaisvaahdon joukkoon. Taikina ei saisi olla liian kovaa, muttei myöskään liian löysää. Voit kokeilla koostumusta laittamalla pienen nokareen leivinpaperille, tuloksena pitäisi olla tasainen pinta eikä siihen saisi jäädä huippuja. Jos jää, on taikina liian paksua ja sitä tulisi vielä hetki sekoitella.

4. Laita taikina pursotinpussiin jossa on iso pyöreäpäinen tylla. Pursota halkaisijaltaan noin 2 cm kokoisia nappeja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kopauta peltiä pari kertaa pöytää vasten ja anna niiden sen jälkeen levätä noin tunnin verran.

5. Lämmitä uuni 150 asteeseen, ja paista macaronseja keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja täytä oman makusi mukaan. Kuoret voi pakastaa ja täyttää myöhemmin.

Täytteen ohjeen sain Kermaruusulta, kun kyselin häneltä hyvän suklaamössön ohjetta. Kiitokset sinnepäin! Nam, tästä hyvää suklaatäytettä 

Pienensin ohjeen puoleen, kun en tarvinnut sitä niin paljon. Tässä käyttämäni resepti:

150 g tummaa suklaata

50 g kermaa

40 g hunajaa

25 g rommia (laitoin vähän reippaammin Amarula-kermalikööriä)

50 g suolatonta voita

 

Näitä täytyy tehdä lisää. Hmmmm... mitäköhän uusia värejä ja uusia täytteitä käyttäisi seuraavaksi?