Kukkavauvoja näkyy leivontablogeissa aika usein ristiäiskakkujen päällä. Onhan vauvat ja kukat aina yhtä hellyytäviä :D  Tänään tein uuden ruusuvauvan, ohjeen kera eli miten sen aikaisemmankin ruusuvauvan kokosin. Tapoja on monia, tämä on vain yksi niistä. Käytin jälleen koristeessa sokerimassaa.

Värjäsin sokerimassan Wiltonin Rose-pastavärillä kolmeen eri sävyyn. Kaksikin sävyä riittäisi

Kaulitse valkoisesta sokerimassasta noin 5 mm paksuinen levy ja ota muotilla (pyöreä 8-9 cm halkaisijaltaan) pala.

Alustan voi jättää sileäksi, mutta tähän tein pallopäisellä marsipaanityövälineellä painaumat piparkakkukuvioihin.

Foliosta saa lusikan avulla muotoiltua terälehdille kuivatusalustan. Netistä olen bongannut lusikoiden käytön kuivatusalustana, mutta minusta folio on parempi. Sitä voi muotoilla lisää koverammaksi tarvittaessa.

Terälehtien muottina käytin pisaranmalllisia piparimuotteja. Käytin kahta pienempää, 4 ja 5 cm:n pituisia muotteja. Ensin vaaleimmasta sokerimassasta 5 cm:n muotilla paloja. Sydänmuottejakin voi kokeilla leikkaamalla pala kahteen osaan.

Muotoile vaahtomuovisienen päällä pallopäisellä työvälineellä pisaran leveää päätä ohuemmaksi.

Laita terälehti folion päälle siten, että leveämpi pää tulee hiukan reunan yli ja poimuta sitä varovasti sormin.

Tee terälehtiä 6 kpl ja laita ne kuivumaan. Kananmunakenno on aika hyvä apu folioiden tukena.

Anna kuivahtaa muutama minuutti ja aloita värittäminen ensimmäisenä tehdystä terälehdestä. Sävytyksessä käytin pensseliä ja tomuväriä (EdAble Art: peony rose ja Squires Kitchen:Edible pearl). Kaverina oli tomusokeria, jolla tomuväriä voi vaalentaa. Tomutin pensselillä terälehden muuten, paitsi jätin reunat sävyttämättä.

Kiinnitä terälehdet tomusokerikuorrutteella tasaisesti alustalle. Tue terälehdet talouspaperinpaloilla takaa. Terälehdet voisi kuivattaa kokonaan ennen kiinnittämistä, mutta minusta on helpompi asetella niitä hiukan pehmeinä. Ohuempi osa terälehdestä ei enää taivu tässä vaiheessa ja on herkkä hajoamaan, mutta muuten lehteä voi taivutella.

Tee seuraavat kuusi pienemmällä (4 cm) muotilla, mutta muuten samoin kuin isommatkin. Juuri tässä vaiheessa foliokuppeja voi supistaa. Anna hetki kuivahtaa.

Kiinnitä ne alempien terälehtien välikohtiin. Voit lyhentää pisaran "häntää", jotta ne mahtuvat paremmin. Laita tueksi talouspaperin paloja. Katso valmiiksi vauvan päälle ja vartalolle paikka.

Tee vauvan pää ja tee yksi terälehti sille hatuksi. Kiinnitä kukkaan. Tällä vauvalla on tutti, vaikka kuvassa se näyttää vähän hassulle.

"Vartalon" saa liittämällä pieneen palaan  terälehden päitä. Sävytä tomuvärillä.

Keskustaan täytyy laittaa muutama terälehti (tässä 3 kpl) ennen "vauvan vartaloa".  Jos vartalo on liian paksu, leikkaa saksilla alaosasta ylimääräistä pois. Tähän tuli myös vielä yksi pieni terälehden pala peittämään kiinnityksessä tulleet jäljet. Poimuta sormin terälehti haluamaasi muotoon.

Poista tukipalat vasta kun koriste on kunnolla kuivunut, aikaisintaan vasta seuraavana päivänä.