Ystäväni tuli käymään ja tein kevyen kääretortun kahvin kanssa nautittavaksi. Ohje on oma versio : )

1840708.jpg

Kevyt kääretorttu 

4 kananmunaa
1 dl hedelmäsokeria (fruisana)
1 dl ohrakasta tai perunajauhoa
1 dl puolikarkeita spelttijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

Täyte:
1 prk (200 g) vaniljatuorejuustoa (tai kevyttuorejuustoa vaniljalla maustettuna)
0,5 l mansikoita (tuore tai pakaste)
hedelmäsokeria

1. Vatkaa kananmunat ja hedelmäsokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne siivilän läpi varovasti taikinaan.
2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle ja paista 200 asteessa noin 8-10 minuuttia. Käännä paistunut pohja leivinpapereineen toisen leivinpaperin päälle, johon on ripoteltu sokeria (tavallista). Sivele pintaa kylmään veteen kastetulla esim.talouspaperilla, jotta paperi lähtisi hyvin pois. Anna jäähtyä.
3. Täytä torttupohja haluamallasi täytteellä ja kääri rullalle. Tähän sekoitin tuorejuuston sekaan pakastemansikoita (sulatettuna, valutettuna ja survottuna) ja maustoin hedelmäsokerilla.

1840693.jpg

Hedelmäsokeri on makeampaa kuin tavallinen, siksi sitä ei tarvitse laittaa niin paljon. Hedelmäsokerissa on matala GI 19 (tavallisessa sokerissa 65), joten sillä on tasaisempi ja vähäisempi vaikutus verensokeriin. Hedelmäsokeria käytettäessä leivonnassa täytyy paistolämpötilaa alentaa 25 asteella. Hedelmäsokerista lisätietoja täältä.

Täysjyväspeltissä on runsaasti kuitua ja sisältää enemmän proteiinia kuin tavallinen vehnä. Maku on myös aromikkaampi. Lisätietoja speltistä täältä.