Viikonloppuna olisi tiedossa synttärikakun tekoa siskoni luona, mutta kotosalla leivotaan ihan näitä perusleivonnaisia. Omenasato on parhaimmillaan ja sitä pitäisi saada ängettyä vähän joka paikkaan. Nyt tein omenasta kuivakakkua, josta on kylläkin kuivuus kaukana :D

Kostea omenaraastekakku (ohje kirjasta Kaarina Roininen: Parhaat kotileivonnaiset)

150 g margariinia tai voita

2 dl sokeria

2 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1-2 tl kardemummaa tai kanelia (laitoin kanelia 1 1/2 tl)

3 dl karkeaa omenaraastetta

1 dl maitoa

 

Kuorrutus:

50 g voita

4 dl tomusokeria

2 rkl maitoa

Koristeeksi: mantelirouhetta

(kuorrutteen tein tuubissa olevasta kinuskikastikeesta+tomusokeria ja pinnalle Wiener Crush-rouhetta)

 

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi

2. Lisää vaahtoon munat yksitellen vatkaten.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon yhdessä omenaraasteen ja maidon kanssa. Sekoita taikinaa vain sen verran, että sekoittuvat.

4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan.

5. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 55-60 min.

6. Valmista kuorrutus. Sulata rasva ja sekoita joukkoon tomusokeri ja maito. Levitä kuorrutus jäähtyneet kakun pinnalle. Ripottele pinnalle mantelirouhetta.

 

Minusta kakku oli niin mehevää, ettei kuorrutusta välttämättä tarvita, mutta onhan se hauska lisä kakkuun