Mustikka-aika alkaa olla parhaimmillaan, joten jälleen tein mustikasta leivonnaisen. Ohje on oma sovellus parista erilaisesta rahkakakusta.

Mustikka-rahkakakku

Pohja:

125 g voita

1 dl sokeria

1 kananmuna

2 dl vehnäjauhoja

1 dl ruishiutaleita

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

500 g maitorahkaa

1 dl turkkilaista jogurttia

2-3 kananmunaa

1 dl sokeria (tai maun mukaan)

2 rkl sitruunamehua

1 rkl vaniljasokeria

2 rkl perunajauhoja

4-5 dl mustikoita

pari rkl mustikkahilloa

 

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna. Yhdista kuivat aineet ja sekoita ne mukaan. Painele taikina voideltuun irtopohjavuokaan pohjalle ja reunoille. Voit leikata ennen taikinan taputtelua pohjalle leivinpaperin kakun irroittamisen helpottamiseksi, jos haluat. Laita vuoka jääkaappiin täytteen sekoittamisen ajaksi.

2. Sekoita ensin kaikki muut täytteen ainekset paitsi perunajauhon, mustikat ja mustikkahillon. Siivilöi kevyesti hiukan perunajauhoa mustikoiden päälle ja pyörittele varovasti mustikat perunajauhoon. Lisää loppu perunajauho täytteen sekaan. Kääntele mustikat täytteeseen ja kaada vuokaan taikinan päälle. Siisti tarvittaessa taikinareunaa (minulta jäi tekemättä ja taikina levisi uunissa kakun päälle tavallista enemmän) Levitä pinnalle vähän mustikkahilloa sinne tänne ja marmoroi se sekoittelemalla tikulla sitä täytteeseen.

3. Paista 175 asteessa noin 40-45 min. Anna jäähtyä vuoassaan ja siirrä vasta sitten tarjoilualustalle.

Marmoripinta.

Minusta maku vain parani parin päivän säilytyksen aikana, mitä kakkua tuli syötyä. Aluksi tuntui, että sokeria olisi saanut olla enemmän kuin tuo desi, mutta lopuksi maistui ihan makoisalta