Vietimme lasteni serkkutytön syntymäpäiviä ja tämä kymmenen vuotta täyttänyt neiti pitää delfiineistä. Halusin tehdä meriaiheisen kakun delfiinien kera.

1086622.jpg

Kakun sisältä löytyy lasten mieleiset täytteet: mansikkahilloa, kermavaahtoa, banaaninviipaleita ja persikkasosetta. Kakusta tuli onneksi hyvänmakuinen, mutta koristelun kanssa syntyi ongelmia. Jostain syystä kakku alkoi murentua laittaessani kermavaahtoa päälle, vaikka kakku oli ihan sopivan kostea syödessä. Sitten yritin tehdä kermavaahdosta laineita peittämään muotopuolta kakkua : )

Delfiinit ovat tehty värjätystä sokerimassasta piparkakkumuottien avulla. Päälle suihkutettu helmiäistä. Ison delfiinin kiinnitin grillitikkuun, jonka olin päällystänyt sokerimassalla.

1086641.jpg

Simpukat, meritähti ja merihevonen ovat tehty myös sokermassasta silikonimuotilla. Aivan ihana muotti, tälle on ensi kesänä varmasti käyttöä.

1086625.jpg

Korallit tein valkosuklaasta ja taas suihkutin sitä spray-helmiäistä. Lisänä kakussa sokerihelmiä.

1086629.jpg

Harmitti hieman kökkö toteutus, ehkä marsipaani tai kreemipinta olisi ollut kätevämpi. Lapset pitävät kermavaahdosta (sekä useimmat aikuisetkin) ja kermavaahto on minusta niiiiin hankala tapaus. Varsinkin jos sitä ei pursoteta jollain muhkeaa jälkeä tekevällä tyllalla. Täytyy testata tätä meri-aihetta toistamiseen, kun minulla on nyt ne silikonimuotitikin.