Pikkuneiti toivoi kovasti Barbie-kakkua, vaikka juuri nyt ei mitään juhlia olekaan. Sunnuntai on hyvä päivä kakulle, vaikka sitten ihan näin muuten vaan

Samalla oli kiva kokeilla muutamia itselle uusia juttuja, joita olen halunnut testata. Kakku oli charlotta-tyyppinen, vuokaan koottu. Kääretortun täytin vadelmahillolla ja kulhon sisälle tulevaan täytteeseen laitoin tätä:

2,5 dl kermaa

1 prk kuningatar-rahkaa

3 dl pakastevadelmia

sokeria maun mukaan

3 liivatetta

 

Kakusta ja sitä kautta mekosta ei tullut kovin iso, sillä tein tämän vain omalle perheelle. Kakun kuorrutin kermavaahdolla ja päälle laitoin Ruotsista ostamani mansikanmakuisen marsipaanin. Minulla oli tuo valmiiksi kaulittu rulla, mutta sekään ei ihan riittänyt mekoksi. Jouduin sitä suurentamaan kaulimalla ja sitten ongelmaksi tuli läpikuultavuus. Marsipaani oli mukava käsitellä eikä minusta ollut kaulittunakaan liian ohutta. Silti kakku näkyi läpi. Väri ei ollut niin rosa kuin olisin kuvitellut, vaan kutakuinkin persikan ja rosan välimuoto.

Helmaan sivelin epätasaisesti kimallegeeliä ja ripottelin koristesokeria. Lisäksi otin sokerimassasta muotilla kukkia.

Kakku ylhäältä päin kuvattuna.

Käytin kakkunukkea, jonka yläosan koristelin marsipaanin ja sokerimassan sekoituksella. Väri tuli siis helmasta ylijääneestä marsipaanista ja valkoisesta sokerimassasta. Päälle sivelin kristallitomuväriä.

Alusta on Englannista aikoinaan tuomani paksuhko foliopintainen pahvialusta, jonka kuorrutin päältä sokerimassalla ja painelin reunalle koristekuviomuotilla kuviot. Kukat väritin kevyesti tomuväreillä. Reunan peitin Tiimarista ostetulla satiininauhalla (Sticky Ribbon), jossa on liimapinta takapuolella valmiina. Tosi helppo laittaa paikoilleen, juuri sopivan levyinen ja luulisi myös irtoavan helposti käytön jälkeen.

Muotin sivelin ennen painamista kookosrasvalla, jota voi käyttää Criscon (vegetable shortening)  tilalla sokerimassaa käsiteltäessä. Kookosrasva estää muotin tarttumisen sokerimassaan siistimmin kuin mitä tomusokerin kanssa tehdessä.

Menihän se sunnuntai aika kivasti näinkin, herkutellessa :D