Lunta odotellessa:

Illalla jäi tekokuvat ottamatta, mutta päivällä tein muutaman mallikukan.

Käytin koristeissa Städterin sokerimassaa. Kaulitusta levystä otetaan kukkamuotilla pala.

Jokaiseen terälehteen painetaan pyöreäpäisellä tyllalla reikä. Muotteina voi käyttää mitä vain, kunhan suhteet ovat sellaiset, ettei aukko hajoita kokonaan terälehteä.

Painelusta jää yleensä massarippeitä reunoille. Poista ne varovasti pyörittämällä sopivaa työkalua reunoja pitkin. Tähän käy myös esim. grillitikun pätkä.

Paina keskeltä pyöreäpäisellä marsipaanityövälineellä. Pehmeä alusta on tässä tarpeen.

Siirrä kuivumaan.

 Napin voi tehdä ilman reunaa tai pelkästään painamalla keskelle syvennys (nämä vaihtoehdot jäivät kuvaamatta) ja tekemällä napinreiät. Erilaisilla pyöreillä muoteilla saa halutessaan reunat napille. Tähän käy tyllat, piparimuotit yms. Jos isompi muotti on sellainen, että se on keskeltä auki, on helpointa tehdä ensin keskusta. Paina kaulitulle massalle harvakseen ympyrät, mutta ei pohjaan asti. Tee reiät esim. coctailtikulla.

Kohdista suurempi muotti.

Paina nappi muotoilusienen tai alustan päälle ylösalaisin, jos mahdollista. Siten reunojen massarippeet on helppo sormin tasoitella takapuolelle.

Painele keskusta alemmaksi, jos haluat  (monissa napeissa se on niin).

Mikäli muottia ei pysty kohdistamaan, ota ensin isommalla muotilla pala ja tee siihen pienemmällä muotilla reunat. Aivan pienellä pyöreäpäisellä tyllalla saa isoon nappiin sopivat reiät. Esim. pikeerillä voi pursottaa langat nappiin.

Valmiita nappikukkia.

Kukista tulee aivan erilaisia muuttamalla väritystä, muotteja ja keskustaa. Kukkia voi laittaa päällekkäin ja esim. sininen ja vaaleanpunainen keskustakukka on tehty tavallisella, pienellä tähtipiparimuotilla.

Talvisia jäähilekukkia.