Tänään oli jännittävä päivä Pääsin pujahtamaan hetkeksi opettajan saappaisiin, kun tuttu (opettaja) soitteli, että tarvittaisiin päiväksi sijaista ensimmäistä vuottaan opiskelevia kokkioppilaita opastamaan. Kääk, osaisiko sitä? No, testataan ja tänään aamulla huristelin opinahjoon. Sillä odotti pieni (onneksi minun kannaltani) ryhmä oppilaita. Ensin harjoittelimme kermapursotuksia pöydän päälle ja siitä kaavimme vaahdon pois. Kokeilimme myös ruusujen pursotusta ja feikkikakun päälle koripursotusta.

Upeat ruusut, harmi ettei kakku ollut syötävä. Kimallus on kotoisin helmiäisspraysta, kun samalla esittelin muutamia erikoisempia työvälineitä ja aineita.

Ruokailun jälkeen alkoi marsipaanitalkoot. Koristeita syntyi vauhdilla.

Mustekaloja tai hämähäkkejä, kummin haluaa. Tein mallihämähäkin (josta ei kuvaa) ja siitä todettiin, että näyttää mustekalalta. Ihan hyvin sopii sekin

Lähikuvaa.

Pusuhuulet.

Menevä tyyppi!

Erilaisia hahmoja ja kukkia.

Nalle.

Vaaleanpunaisia unelmia.

Herkän kauniisti koristeltu japaninvaahteran lehti, esim. kuten täällä. Luonnossa sävyt ovat paljon herkemmät. Kuvasin luokassa ja siellä ei ollut paras valaistus kuvaamiselle.

Dramaattisen musta kukka.

Rakastunut sammakko.

Keltainen space-possu ja ruusu sydämillä.

Nalle Puh ja hunajapurkki.

Monelle tämä oli ensimmäinen kerta, kun muotoili marsipaanista hahmoja ja näin upeaa jälkeä syntyi samantien. Tästä on hyvä jatkaa, jos innostusta riittää. Kakunkoristelu ei kuitenkaan niin syvällisesti kokkipuolen opiskeluihin liity, mutta kotona voi harjoitella omaksi iloksi vaikka kuinka paljon.  Laitan tähän lisää kuvia,  mikäli oppilaat tekevät  "kotitehtäviä" ja lähettävät kuvia töistään minulle. Pakollinen ei tämä tehtävä kuitenkaan ole.

Kiitokset reippaille opiskelijoille. Oli mukava päivä (toivottavasti teilläkin) ja aika meni kuin siivillä :D