Aikaisemmin tehdystä sitruunamarenkipaista, täältä, jäi toinen puolikas taikinasta käyttämättä. Löysin netistä speltti-ohjeista mansikka-raparperitäytteen ohjeen, joka vaikutti makoisalta. Päälle laitoin vielä marengin.

1576615.jpg

Mansikka-raparperitäyte

250 g kuorittua ja pilkottua raparperia
250 g pakastemansikoita
1/2 dl perunajauhoja
3/4 dl sokeria

1. Laita kattilaan mansikat, raparperin palat ja sokeri. Liota perunajauho tilkkaan kylmää vettä ja lisää kattilaan. Hauduta miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen, pehmeäksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria, varsinkin jos piirakkaan ei tule marenkipäällystä.

Marenki

4 kananmunanvalkuaista
reilu 1 dl sokeria (käytin Siro erikoishienoa sokeria)
1 tl sitruunanmehua

1. Lisää valkuaisten joukkoon sitruunanmehu ja vatkaa vaahdoksi. Kaada sokeria pikkuhiljaa vaahtoon koko ajan vatkaten. Marenki on valmista, kun se on valkoista, kovaa vaahtoa eikä valu, kun kulhon kääntää ylösalaisin.

Kypsälle piirakkapohjalle levitin valmiin mansikka-raparperitäytteen ja sen päälle marenkivaahdon. Laitoin vielä uuniin n.150-170 asteeseen 10-15 min. Anna jäähtyä ja nauti!

Täyte oli ainakin samana päivänä syötäessä melko valuvaa, mutta herkullista. Seuraavalle päivälle ei jäänyt kuin pikkuruinen pala, joten vaikea sanoa millaista se olisi myöhemmin. Itse tykkäsin tästä paljon, mutta olenkin raparperin suuri ystävä : )