Viikonloppuna leivoskellessani tein lapsille myös pipareita, joita en tosin ehtinyt koristella. Samasta taikinasta otin muutaman kakku-, kuppi- ja teekannupiparin, joihin ajattelin kokeilla erilaisia koristeluja ajan kanssa.

Vaikka piparit ovat pipareiksi isoja, ei niihin tämän pienempiä koristeluja saa pikeerillä tehtyä. Tässä on tarjolla kukkakuosia :D

Kokeilin brush embroidery-tekniikkaa pipareihinkin. Hyvin toimii! Nyt täytyisi keksiä hyvä suomenkielinen vastine tuolle tekniikalle... harjattu pikeeripitsi? Onko kenelläkään hyviä käännösehdotuksia?

Lähikuvaa.

Testailin piparille maalaamista, jolla voikin sitten tehdä tarkempia koristeluja kuin pelkällä pikeerillä. Mallina käytin Arabian Pastoraali-sarja lautasta. Siskollani on tuota sarjaa ja usein olen suunnitellut tekeväni siitä kakkukuvaa. Nyt ei tullut kakkua, vaan oma versio kannusta ja kupista piparin muodossa :D Mallia otin täältä.

Lähikuvaa.

Kannu.

Kukkamalli on kankaasta otettu.

Maalasin ruusuilla romanttisen hääkakkupiparin. Tämä on ihan omaa mallia Hymy

Lähikuvaa.

Pipareiden koko: Kannupipari korkeus 6,5 cm ja leveimmästä kohtaa 9 cm, kuppipipari 7,5 cm korkea ja leveimmästä kohtaa 9,5 cm, kakkupipari 9,5 cm korkea ja leveimmästä kohtaa 10 cm.

Kivaa tuo maalaaminen, mutta sen verran hidasta, ettei näistä sarjatuotantoa saa aikaan Nauru