Tänään teki mieli leipoa jotakin pirtsakkaa ja tein sitruunaleivonnaisia, pikkuleipiä sekä tämän kahvikakun.

Sitruunakakku (ohje kirjasta Makujen maailma:leivonnaiset)

1 1/2 dl vettä

150 g voita tai margariinia

3 kananmunaa

2 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 sitruunan raastettu kuori

 

1. Mittaa kattilaan vesi ja rasva. Kiehauta ja jäähdytä seos.

2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää munavaahtoon vuorotellen rasvaseosta ja keskenään sekoitettuja kuivia aineita.

3. Kaada taikina huolella voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 min.

Vinkki: Jos haluat oikein sitruunaisen kakun. korvaa osa vedestä sitruunanmehulla.

 

Koristelin jäähtyneen kakun tomusokerilla ja sokerikukilla (valmiita purkista, laitoin vain nonparellin keskustaksi).

Kakku oli pehmeää ja pirteän sitruunaista Hymy

Kakkuvuoka oli pieni tuolle taikinamäärälle, joten lopusta tein isoja madeleine-kakkuja.