Sain yllätyksekseni ystävältä tuoreita, valmiiksi puhdistettuja mustikoita muutaman litran. Laitoin marjoja pakkaseen ja tein myös piirakoita. Tätä ohjetta en ole aikaisemmin kokeillut. Se on kotoisin opuksesta: Kotilieden uusi leivontakirja.

826052.jpg

Sydänystävän marjapiirakka

Pohja:

175 g margariinia

2/3 dl sokeria

1/2 tl vaniljasokeria

3 1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte:

100g maustamatonta tuorejuustoa

1 kananmuna

1 prk kermaviiliä

1 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Päälle:

400-600 g marjoja

2 dl vettä

1 dl hyytelösokeria

1. Paloittele rasva, lisää sokerit ja vehnäjauho. Nypi ainekset nopeasti keskenään sormin. Vaivaa mahdollisimman vähän, niin taikinasta tulee mureaa. Pyöritä taikina palloksi, litistä, kiedo kelmuun ja pidä jääkaapissa vähintään tunnin tai seuraavaan päivään.

2. Kauli taikinasta jauhotetun leivinpaperin päällä esim. isoon sydänvuokaan (ei sattunut sellaista kaapissa olemaan) riittävän suuri, ohut levy. Kumoa taikinalevy voideltuun vuokaan leivinpaperin avulla. Tasoita reunat. Tee taikinan lopusta pieniä annosleivoksia maistiaisiksi.

3. Pehmennä tuorejuusto kermaviilillä, lisää kananmuna ja mausta sokereilla. Kaada täyte ohueksi kerrokseksi piirakkapohjalle. Paista 175-200 asteessa 20-35 min kunnes piirakka on kypsä.

4. Levitä jäähtyneen piirakan päälle pakastemarjoja (nyt oli tuoreita). Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä 1-2 min. Levitä liemi lusikalla hieman sulaneiden marjojen päälle ja anna hyytyä.

Tässä pieniä piiraita.

826060.jpg

Sisältä näyttää tältä. Ihan hyviä, pikkupiirakat ovat jo syöty : )

826063.jpg