Siskon tekemä herkku :D
Ohje Valion Kerma-lehdestä 2/2009
Lohimoussekakku
Pohja:
150 g hapankorppuja
75 g voita
Täyte:
4 liivatelehteä
150 kylmäsavustettua lohta
1 1/2 tl sitruunapippuria
1 (100 g) punasipulia
200 g tuorekurkkua
1 iso (200 g) hapahko omena
1 rasia (200 g) Viola ruohosipuli tuorejuustoa
1/2 dl sitruunanmehua
2 dl kuohukermaa
(tilliä ja ruohosipulia)
Koristelu: Kylmäsavustettua lohta, herneenversoja, pieniä salaatin tai rucolan lehtiä, kurkku- tai punasipulikuutioita
1. Jauha hapankorput hienoksi ja lisää sulatettu voi. Painele muruseos irtopohjavuokaan (24 cm halkaisija), jonka pohjalle on leikattu leivinpaperinpala.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Silppua lohi, punasipuli, omena ja tuorekurkku (siskoni otti kurkusta kuoren ja pehmeän siemenkeskustan pois eli kurkkua tarvitaan silloin vähän enemmän).
3. Notkista tuorejuusto ja lisää siihen silputut ainekset. Vatkaa kuohukerma ja kääntele se tuorejuustoseokseen. Mausta sopivaksi maun mukaan. Laita liivatelehdet kuumennettuun sitruunanmehuun ja lisää hieman jäähtyneenä mousseen koko ajan vatkaten. Kaada mousse hapankorppumuruseoksen päälle ja tasoita pinta. Peitä astia ja anna hyytyä kylmässä vähintään muutama tunti. Irroita vuoasta ja koristele :D
Kommentit