Tänään vein syntymäpäiväsankarille leipomiani syötäviä illan pieniä juhlia varten. Toiveena oli musta-valkoinen kakku, valkoisilla kukilla. Täytteen piti sopia lasten makuunkin, joten päädyimme prinsessakakkuun mansikkaversiona. Päällinen sai olla marsipaaniakin, joten sillä kuorrutin kakun. Siivilöin valmiin kakun päälle hiukkasen lumijauhetta

Kukiksi valitsin vaihteeksi gerberoita (tein sokerimassasta). Kuvia muokkasin sen verran, että sain puunvärisen alustan harmaaksi. Se paistoi niin silmiinpistävästi kakun takaa. Kuvat nappasin juuri ennen lähtöä, joten ympäristöä ei tullut pahemmin ajateltua.

Gerbera.

Alareunaan laitoin yhden kukan mustien lehtien kera ja koko alareunaa kiersi musta marsipaanikaistale.

Vielä yksi.

Kuvien muokkaus on sitten kivaa, kunhan en vain innostuisi liikaa :D Tosin ei käytössä ole mitään hienoja kuvankäsittelyohjelmia, joten aika kevyesti mennään tulevaisuudessakin.

Tässä samalla kysäisenkin, miten yleensä suhtauduttu kuvien käsittelyyn näissä blogeissa? Hyvillä ohjelmilla saa jo paljon korjattua, mutta onko se sitten tehdystä työstä aito kuvaus? Paljonko itse korjailette kuvia? Itse käytän vain tuota Picasaa eli kuvaa lähinnä vaalennan ja terävöitän ja jos valaistus on onnistunut, en tee sitäkään. Joskus rajaan ja lisään hohtoa, mutta harvemmin käytän muita tehokeinoja. Mitä mieltä olette, sana on vapaa!