Tässä on vihdoin viimein ohje siitä omenapiirakasta, jonka tein neidin synttäreille.

845979.jpg

Omenapiirakka:

pohja:

100 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

1 muna

1 1/2 dl vehnäjauhoja

n. 1dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 prk omena-kanelirahkaa

1/2 prk vaniljatuorejuustoa

1 muna

3/4 dl sokeria

2 rkl sitruunamehua

1 tl vanilliinisokeria

2-4 omenaa

n. 1tl kanelia

 

1. Vaahdota rasva ja sokeri.

2. Lisää muna joukkoon vatkaten

3. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe keskenään. Sekoita taikinaan.

4. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa ensin n 5-10 min 175-200 asteessa.

5. Kuori ja viipaloi omenat. Sekoita rahkaan muna, sokerit, sitruunanmehu ja tuorejuusto.

6. Levitä seos piirakkapohjalle ja lado omenat pinnalle. Ripottele pinnalle kanelia (ja sokeria, jos omenat ovat happamia) ja jatka paistamista n. 20 min, kunnes piirakka on kypsä.

 

Tämän omenapiirakan ohje on peräisin kotitaloustunnilta peruskoulusta. Helppo ja nopea, vaikka yllätysvieraille tarjottavaksi.

845980.jpg

Omenapiirakka:

2 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

100 g sulatettua margariinia (en yleensä laita näinkään paljon, puoletkin riittää)

omenoita, kanelia tai marjoja.

 

1. Vaahdota kananmunat ja sokeri.

2. Lisää taikinaan vehnäjauhot ja leivinjauhe toisiinsa sekoitettuna.

3. Lisää hieman jäähtynyt sula margariini.

3. Voitele piirakkavuoka ja halutessasi jauhota korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja lado omenanviipaleet pinnalle. Ripottele kanelia ja sokeria päälle. Paista 200 asteessa n. 30 min. Jos käytät pakastemarjoja, sulata ja valuta marjat ensin.

Joku ryökäle oli syönyt kaikki vaniljajätskit pakkasesta, mutta hyvää oli näinkin.

845981.jpg