Innostuin tekemään pikkuleipiä. Syyslomalla tulee lapsivieraita ja heille nämä maistuvat. Hyvän vaaleiden pipareiden ohjeen bongasin Sitruunamarengin blogista täältä. Suklaapipareiden ohje on kirjasta Pikkuleipiä (Otava).

Näyttää aika sillisalaatilta, mutta tein vähän kaikenlaisia, sillä lapsista on hauska valita minkä piparin ottavat : )

990539.jpg

Suklaapiparit

2 1/2 dl sokeria

2 1/2 dl voita tai margariinia pehmennettynä

85 g Hovijuustoa tai vastaavaa pehmennettynä

1 kananmuna

1 tl vanilliinisokeria

1/2 tl suklaa- tai vanilja-aromia (laitoin vaniljaa)

7 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/4 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta (esim.Van Houten)

 

1. Mittaa sokeri, voi, Hovijuusto, kananmuna, vanilliinisokeri ja aromi suureen kulhoon ja vatkaa vaaleaksi ja kuohkeaksi sähkövatkaimella.

2. Lisää jauhot ja kaakaojauhe ja sekoita hitaalla nopeudella pehmeäksi taikinaksi. Peitä taikina kelmulla ja anna kovettua jääkaapissa 1-2 tuntia.

3. Kauli taikinasta jauhotetulla leivinalustalla n.1/2 cm:n paksuinen levy (tein paksuja pipareita ja myös tätä ohuempia). Ota muotilla pipareita ja laita ne leivinpaperin päälle pellille. Jätä pari senttiä väliä toisiinsa.

4. Paista piparit 180 asteessa 7-10 minuuttia (riippuen paksuudesta) . Anna jäähtyä ja koristele haluamalla tavallasi.

Lisäys 18.2.2008 Huom!! Lisää jauhoja vähitellen. Taikinasta tulee helposti liian murenevaa, jos jauhoja on liikaa. Tilkka maitoa voi myös pelastaa tilanteen. Vinkki: Appelsiinituorejuustoa käyttämällä saa pipareihin kivan, appelsiinisen maun.

990535.jpg

Koristelussa käytin SLY:n yllätyspaketista mansikkatomusokeria ja suklaavärirakeita sekä ihan kaupan sokerikuorrutetta ja suklaata. Esim. mansikkapipareihin lisäsin vielä punaista elintarvikeväriä. Ovat ihanan mansikkaisen makuisia ja varsinkin tuohon suklaataikinaan sopii hyvin, nam.

990545.jpg

Muumeja.

990656.jpg

Halloween-pipareitakin piti tietysti tehdä, onhan kohta sen aika. Tästä kuvasta unohtui vielä kauhulinna-muotilla tehdyt piparit.

990543.jpg

BÖÖÖÖÖ...

990532.jpg

Lisäksi tein kukkia, perhosia, kaloja, erilaisia eläimiä muitakin, lumitähtiä jne....

Näiden lisäksi jäi vielä jäljelle koristelemattomia pipareita, joista lapset saavat sitten itse taiteilla sellaisia kuin haluavat. Silloin ovat namit ja strösselit suosiossa : )