Nami-hiirellä on meneillään kiva kilpailu: Voisitko antavasi tyllalle syysloman? No, koko kuukaudeksi tyllat eivät taida päästä lomalle, mutta tässä kakussa kyllä. Päätin tehdä raikkaan appelsiinikakun piristämään syksyn pimeyttä

Ohje on oma sekoitus useasta eri ohjeesta:

Appelsiinikakku

2 kananmunaa

2 dl sokeria

1 appelsiinin mehu ja kuori raastettuna (mieluiten luomuappelsiini)

125 g voita sulatettuna

2, 5 dl vehnäjauhoa

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl kanelia

Täyte ja päällinen:

200 g maustamatonta Philadelphia- tuorejuustoa TAI appelsiinituorejuustoa

2 dl tomusokeria

n. 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

puristettua  appelsiinimehua

3 isoa appelsiinia

50 g Fazerina-suklaata

Koristelu:

krokanttia, marenkeja yms..

Krokantin ohje:

Sulata 1 1/4 dl sokeria pannussa miedolla lämmöllä. Ota pannu liedeltä ja sekoita kullankeltaiseeen sokeriin rouhitut mantelit tai hasselpähkinät (1 dl). Levitä massa voidellulle leivinpaperille (kuumuutta kestävälle alustalle). Anna jäähtyä. Riko murusiksi kaulimella esim. muovipussin sisällä.

Kakkupohja:

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaneli. Lisää jauhot taikinaan vuorotellen appelsiinimehun ja kuoriraasteen kanssa. Lisää lopuksi hieman jäähtynyt voisula. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

3. Kaada taikina pitkulaiseen kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n.30 min. Anna jäähtyä.

Täyte:

Notkista tuorejuusto tilkalla appelsiinimehua, vatkaa sekaan tomusokeri. Vatkaa n.  1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta vaahdoksi ja lisää tuorejuusto/tomusokeriseoksen joukkoon. Kuori appelsiini nahattomaksi ja viipaloi appelsiinilohkot paloiksi. Jätä muutama pilkkomatta, kakun koristeeksi.Purista mehut talteen tyhjennetystä appelsiinista. Pilko suklaa karkeaksi rouheeksi.

Leikkaa kakku kahteen osaan ja kostuta puristetulla appelsiinimehulla. Levitä appelsiinipalat pohjan päälle (voit sokeroida ne, jos ovat liian kirpeitä), lusikoi osa tuorejuusto-vaniljavaahdosta ja ripottele suklaarouhe vaahdon päälle. Laita toinen puoli päälle ja levitä loppu vaahdosta kokonaan kakun ympäri. Koristele krokantilla, appelsiininviipaleilla ja murskatulla marengilla.

Violetit koristeet ovat kuivattuja, sokeroituja orvokkeja.