En ennen ollut kokeillutkaan rosettien tekoa, vaikka rosettirauta minulla on ollut jo jonkin aikaa. Loppujen lopuksi ovat nopeita tehdä ja ihan maittaviakin :D

1241091505_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje kopioitu Kotilieden sivuilta, täältä.

Rosetit

 

2 munaa
2 tl sokeria
1 tl
vanilliinisokeria
0,5 tl suolaa
1,5 dl maitoa
1 tl raastettua sitruunankuorta
2 dl vehnäjauhoja
  kypsentämiseen:
5 dl öljyä
  pinnalle:
  tomusokeria

  • Sekoita munat , mausteet ja maito keskenään.  Lisää jauhot hyvin vatkaten. Kuumenna rasva 170-180 asteiseksi. Kokeile öljyn kuumuutta lämpömittarilla tai vaalealla leipäpalalla. Rasva on sopivan kuumaa, kun leipä ruskistuu kauniisti puolessa minuutissa. Kasta rosettirauta hetkeksi kuumaan öljyyn ja sitten taikinaan. Kypsennä rosetit kauniin ruskeiksi ja pudota valumaan talouspaperin päälle. Ripottele jäähtyneiden rosettien pinnalle tomusokeria.

 

  • Lähde: Kotilieden uusi leivontakirja. Otava, 2003.

 

 

Iloista vappua ja ottakaa tästä pari rosettia mukaan maistiaiseksi!

1241091541_img-d41d8cd98f00b204e9800998e