Näin kuumalla tekee mieli vain jotain kylmää ja raikasta. Tein illalla semifreddoa ja laitoin sitä mehujäämuotteihin sekä muffinssimuotteihin pakastumaan. Nami-hiiren blogissa näin kivan idean, täällä,  ja siitä inspiroituneena laitoin mansikoita mukaan.

Lapsille järjestin virkistyshetken omenapuun alle

Herkkua!

Semifreddo (tämä on puolikas annos)

1/2 vaniljatanko (löysin luomuna ja kaikki ainekset olisivat hyvin voineet olla luomua)

1,5 dl sokeria (laitoin vähemmän makeiden lisäyksien takia)

2 kananmunaa (valkuaiset ja keltuaiset eroteltuna)

2 1/2 dl kuohukermaa

ripaus suolaa

Lisämakuna voi olla melkein mitä vain. Minä laitoin 1 Kismetin ja muutaman marengin murustettuna.

 

1. Raaputa vaniljatangosta siemenet veitsellä. Vatkaa keltuaiset, vanilja ja puolet sokerista vaahdoksi.

2. Vatkaa valkuaiset sekä ripaus suolaa vaahdoksi. Lisää puolet sokerista pikkuhiljaa ja vatkaa kunnes vaahto on niin kova, ettei se valu vaikka kulho olisi ylösalaisin.

3. Vatkaa kerma.

4. Yhdistä kermavaahto ja keltuaisvaahto. Lisää marenkivaahto varovasti seosta käännellen. Voit maustaa vaahtoa lisää haluamallasi tavalla tai jättää tälläiseksi. Kaada vaahto esim.silikonivuokaan tai muuhun astiaan ja laita pakastimeen. Laita kelmu päälle, ettei jäädyke ota sivumakua pakastimesta. Anna jäätyä vähintään yön yli. Kumoa jäätynyt semifreddo alustalle ja tarjoile esim. marjojen, hedelmäsalaatin tai vaikka suklaakakun kera.

Kesällä kylmä maistuu.

Herkuttelua.

Mihin ne siskot hävisivät?

Vanhempi tytär ei mansikoita syö, joten hänelle tein simpukan malliset, suklaakuorrutteiset herkut. Sivelin silikonimuotit tummalla suklaalla (tilkka rypsiöljyä seassa) ennen täyttöä. Mansikat ovat vain kuvausrekvisiittaa, ne päätyivät meikäläiselle. Lautaselle sirottelin TuttiFrutti Crushia, joka antoi ihanan hedelmäisen lisämaun.

Nam :D