Omenaherkut maistuvat aina yhä uudestaan, vaikka syksyllä tuli tehtyä useampikin omenapiirakka. Tämän ohjeen sain mieheni siskolta.

2087832.jpg

Omenapiirakka

200 g voita
1 1/4 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja (laitoin puolet täysjyvävehnäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Täyte:
3-4 hapahkoa omenaa
250 g maitorahkaa
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
(laitoin vielä n. ruokalusikallisen sitruunanmehua)
kanelia ja sokeria

Muruseos:
n. 40 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
1/3 tl leivinjauhetta
1/3 tl vaniljasokeria

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmnat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Painele taikina piirakkavuokaan ja esipaista 175 asteessa noin 10 min.
2. Kuori ja lohko omenat.
3. Sekoita maitorahka, sokeri ja kananmuna keskenään.
4. Sekoita voi, vehnäjauho, sokeri,leivinjauhe ja vaniljasokeri murumaiseksi seokseksi.
5. Lado esipaistetun pohjan päälle omenat ja ripottele päälle sokeria sekä kanelia maun mukaan. Levitä maitorahkaseos omenien päälle ja viimeiseksi muruseos ripotellen.
6. Paista vielä 175 asteessa noin 30 min. Jäähtyneen kakun päälle voit tehdä sulatetusta suklaasta koristeristikon.

Nauti vaikkapa vaniljavaahdon kera : )

2087840.jpg

Hyvää oli, vaikka unohdin sen kanelin ja murusoskin olisi voinut paahtua hitusen enemmän.

2087835.jpg