Tein kotiin syötäväksi minttuisen mansikkamoussekakun, johon testasin toista suihkutettavaa suklaasprayta (karamelli). Kakun hyydytyksen jälkeen sivelin päälle kermavaahtoa ja tein muutamia pursotuksia. Sitten laitoin kakun yöksi pakkaseen ja aamulla suihkutin kakun.

Koristeeksi sihtasin tomusokeria, pursotin sulaa suklaata ja asettelin muutaman kirsikoita.

Minttusuklainen mansikkakakku

Pohja:

200 g suklaakaurakeksejä

55 g voita

Täyte:

2 dl mansikkasosetta

2 dl turkkilaista jogurttia

2 dl vispikermaa

1,5-2 dl Marianne Crush

sokeria maun mukaan

2 rkl sitruunamehua

4 liivatelehteä

 

1. Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita keksimurskaan. Laita n. 20 cm irtopohjavuokaan pohjalle leivinpaperi ja painele keksimurska-voiseos kevyesti leivinpaperin päälle. Painele reunalta hiukan enemmän kuin keskeltä.

2. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita turkkilainen jogurtti ja mansikkasose keskenään. Kuumenna sitruuna ja lisää siihen liotetut liivatelehdet. Kaada seos jogurtti-mansikkaseokseen koko ajan sekoittaen. Kääntele kerma ja Marianne Crush mukaan. Crushin määrä riippuu siitä, kuinka minttuista kakkua haluat. Lisää sokeria maun mukaan (ehkä noin vajaa desi tomusokeria). Kaada seos keksipohjan päälle, laita kelmu vuoan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.

Valmiin kakun päälle pursotin 2 dl kermavaahtoa ja jätin pakkaseen jähmettymään. Aamulla suihkutin kakun suklaaspraylla. Pinnasta tulee mieleen jäätelökakku. Voisi olla kiva idea tehdä jäätelökakku ja suihkuttaa spraylla ennen tarjoilua. Spray on myös siitä mukava, että sen päällä koristeet pysyvät hyvinä, eivät siis kostu.