Viikonlopun juhlia varten aloitin leivonnan pikkuleivistä. Uudessa Maku-lehdessä oli kaneliässien ohje. Olin ihan unohtanut tämän klassikon. Nämä pikkuleivät sopivat rippijuhliimme mitä parhaiten, sillä vanhimman tyttäreni nimi alkaa  S-kirjaimella

 

 

Kaneliässät (55-60 kpl)

200 g voita

1 1/2 dl sokeria

1 kananmuna

5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

(laitoin vielä 1 tl vaniljasokeria, kun tykkään vaniljasta)

Pinnalle:

1 tl kanelia

noin 1 dl sokeria

 

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti vatkaten.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Nosta taikina jääkaappiin viilentymään ainakin puoleksi tunniksi. leivo taikinasta pitkiä, noin sormen paksuisia tankoja. Leikkaa tangoista noin 10 cm:n paloja.

4. Sekoita kaneli ja sokeri lautaselle. Kierittele taikinatangot sokerissa, käännä S-muotoon ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille.

5. Paista kaneliässiä 175 asteessa uunissa 15-20 min, kunnes ässät saavat hieman väriä pintaansa.

 

Sain taikinasta noin 40 kpl, kun mittasin pötkön paksuuden omien nakkisormieni mukaan eli turhan paksuja tein. Mitta olisi pitänyt ottaa pikkusormestani. Onneksi tyttäreni ovat perineet mieheni kapeat, pitkät sormet :D

Maistuivat kyllä makoisilta!