Ohje jälkiruokaherkkuumme.

698223.jpg

Brita-kakku  (kirjasta Makujen maailma)

Pohja:

125 g voita

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 keltuaista

1 dl maitoa

1 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

Päälle:

2 valkuaista

1 1/2 dl sokeria

50 g mantelilastuja

Täyte:

1 prk (250 g) rahkaa

n 1/2 l vadelmia, mansikoita tai muuta marjaa)

2 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 dl kuohukermaa

En laittanut ihan tällä ohjeella täytettä, vaan laitoin vaniljarahkaa, flora vispiä+sokeri ja balsamiviinietikalla+sokerilla marinoituja mansikoita. Oli hyvää!

1.Vaahdota rasva ja sokeri

2.Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää vaahtoon keltuaiset vatkaten ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen.

3.Levitä taikina leivinpaperille ohueksi levyksi ta kahdeksi pyöreäksi kiekoksi.

4.Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten.

5. Levitä marenkiseos pohjan päälle ja ripottele mantelilastuja päälle. Paista pohjaa 175 asteessa n.20 min, kunnes marenki on saanut herkullisen ruskean sävyn. Anna pohjan jäähtyä ja tee sillä välin täyte.

6.Sekoita rahkaan marjat ja mausta sokerilla. Vatkaa kerma ja nostele täytteeseen. Leikkaa pohja kahteen osaan (jos ei ole tehty kahta pyöreää pohjaa) levitä täyte toisen päälle ja nosta toinen levy kanneksi. (Laiton itse ensin kerma-rahkaseosta, sitten marinoituja mansikoita ja vielä päälle kerma-rahkaa --toinen levy päälle).

7.Brita-kakku ei paljon koristeita tarvitse, muutama marja, syötävä kukka tai muuta sellaista ja vähän tomusokeria.

698247.jpg

Oli tosi herkkua, vaikka itse sanonkin : )