Uudessa Maku-lehdessä oli hauska ohje vappubuffetti-osiossa, täällä. Värikkäillä vaahtokarkeilla näistä saa pirteitä tarjottavia kevään kemuihin. Kummitytöltäni olin saanut minivaahtiksia (täällä) ja nyt vihdoinkin ne hyödynsin tähän ohjeeseen. Pääsi sitten hänkin samalla maistelemaan tuliaisista syntyneitä tuotoksia 

Vaahtokarkkibrowniet

125 g voita

1 dl kaakaojauhetta

2 kananmunaa

2 3/4 dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

3 dl vaahtokarkkeja silputtuna (minulla oli kokonaisia minivaahtiksia)

50 g tummaa suklaata rouhittuna (laitoin pätkistä)

 

Pinnalle: Vaahtokarkkeja

 

1. Sulata voi ja sekoita joukkoon kaakaojauhe.

2. Vaahdota munat kulhossa sähkövatkaimella. Lisää sokeri vähitellen vaahdottamisen aikana.

3. Sekoita munavaahtoon voiseos.

4. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

5. Kääntele taikinaan vaahtokarkkipalat ja rouhittu suklaa.

6. Vuoraa uunivuoka (20x20 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 30 min. Älä pelästy, taikina kuohuu uunissa. Lisää muutama minuutti ennen kypsennysajan loppumista pinnalle kokonaisia vaahtokarkkeja. Paista vielä n. 3min.

7. Jäähdytä browniet hyvin ja leikkaa paloiksi. Browniet kannattaa valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä, niin ne ehtivät jäähtyä kunnolla. Vuoan voi laittaa myös hetkeksi pakastimeen ja leikata vasta sitten :D

Vuoka, jossa paistoin, oli ohjetta isompi ja siksi paloista tuli matalampia. Kannattaa paistaa browniet paksumpana, niin ne ovat mehevämpiä. Myös Kermaruusu oli bongannut saman ohjeen ja hänen browniet löytyvät täältä. Hyvältä näyttää valkoisilla vaahtokarkeillakin ja toisista tietämättä olimme molemmat tuunanneet ohjetta mintunmakuiseksi :D