Olen aikaisemminkin tehnyt näitä suklaaperhosia, mutta nyt laitan ohjeen.

Suklaana käytän Fazerin Minut-BLOCKia. Tavallinen suklaa pitäisi temperoida. Oikeanlaista pursotinpussia en osaa tehdä. joten tyydyn Dailyn vahvoihin muovipusseihin, koko 0,5 kg. Ne ovat riittävän kestäviä ja yhdessä pakkauksessaon 60 kpl, joten ovat riittoisia.

Suklaan sulatan lämpimässä vedessä, laitan pussin solmuun ja leikkaan kulmasta auki. Reikää on helpompi suurentaa kuin pienentää, joten ensin kannattaa leikata varovasti.

Leivinpaperin leikkaan sopivan kokoiseksi ja taitan keskeltä. Avaan taitoksen, laitan perhosen mallin alle ja alan pursottamaan.

Suklaakuvioita tehdessä pitää muistaa, että mitä suuremmat raot, sitä herkempi hajoamaan kuvio on. Tähänkin malliin lisäsin vähän suklaaviivoja. Ennenkuin suklaa jähmettyy, siihen voi ripotella nonparelleja. Liikaa ei kannata laitaa tai kuviosta tulee turhan raskas. Kun perhoset on tehty, siirretään ne jähmettymään joko suorana tai siivet supumpaan. Itse käytän suorakulmaista vuokaa ja lasten kovasivuista kirjaa apuna. Aikaisemmin tehty taitos auttaa asiassa.

Kun kuviot ovat jähmettyneet ei muuta kuin varovasti irti leivinpaperista ja käyttöön.

Tässä perhonen mansikkaleivoksessa.

Lisäys 31.12.2007: Fazerin Minut Blockia ei enään kaupoista saa, joten täytyy ottaa muut suklaat käyttöön : ) Paras on kuorrutesuklaa, koska se pysyy paremmin muodossaan lämpimässä kuin esim. taloussuklaa.

Malleja perhosiin löytyy täältä.