Ystäväni kävi kyläilemässä ja tein suolapalaksi gluteenitonta kinkkupiirakkaa Hyvän maun rajalla-blogista (hyvanmaunrajalla.fi) löytämäni ohjeen mukaan. Minusta oli tosi hyvää näin tavisruokavaliolaisenkin mielestä

Gluteeniton kinkkupiirakka

Pohja:

100 g laktoositonta voita

3 dl Sunnuntai gluteenitonta jauhoseosta (tässä kohtaa muutin ohjetta ja laitoin 1,5 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta ja 1,5 dl tätä Sunnuntaita)

1/4 tl suolaa

2 rkl vettä

1/2 dl juustoraastetta

Täyte:

200 g Atria Pippurikinkku-leikkeleitä

1 kotimainen punainen paprika (tai maun mukaan)

150 g emmental-juustoraastetta

1/2 dl hienonnettua persiljaa

1/2 dl hienonnettua basilikaa

3 luomukananmunaa

2 dl luomuvispikermaa (HYLA)

1/4 tl rouhittua mustapippuria (laitoin ripauksen pipprisekoitetta)

1/4 tl suolaa (jätin pois, kun kinkussa ja juustossa on jo suolaa)

pieni rasia kirsikkatomaatteja (laitoin vähemmän, kun säästin osan salaattia varten)

(laitoin lisäksi yhden pienen punasipulin)

 

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Nypi rasva, jauhot ja suola.

3. Lisää joukkoon juustoraaste ja kylmä vesi.

4. Vaivaa taikina tasaiseksi massaksi ja painele ohueksi voidellun piirakkavuoan (tai irtopohjavuoan) pohjalle ja reunoille.

5. Leikkaa kinkku pienemmiksi paloiksi. Hienonna paprika ja silppua yrtit.

6. Ota juustoraasteesta noin puoli desiä pinnalle ripottelua varten. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa.

7. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele juustoraaste tasaisesti pinnalle. Levitä muutamia puolitettuja kirsikkatomaatteja piirakan päälle.

8. Paista 200 asteessa 38 min tai kunnes piirakka on kypsä.

 

Kirsikkatomaatteja olisi voinut  todellakin olla vähän enemmän