Siskoni rakastavat kalaherkkuja ja aika monen muunkin mielestä suolaiset syötävät maistuvat makeita paremmin. Mitään erityistä ohjetta näihin ei ole, sillä sävelsin täytettä sen mukaan, mitä kaupasta tarttui ostoskoriin ja kaapista löytyi.

Rullaan käytin grahampaahtoleipää, joista leikkasin reunat pois. Annoin palojen kuivahtaa leivinpaperin päällä. Kostutin vasta sen jälkeen palat kasvisliemellä ja ladoin ne vierekkäin.

Mousse:

1 pkt kylmäsavulohi tuorejuustoa

1 paketti Apetit ruodotonta savulohta (200-300 g)

Creme fraichea (hmmm... ehkä puoli purkkia ja heitinköhän mukaan tilkan ruokakermaakin)

sitruunamehua

tilliä

sitruunapippuria

karkealla terällä raastettua tuorekurkkua (puolikas, kuorittuna)

yksi pieni hapan omena myös raastettuna karkealla terällä

hiukan punasipulisilppua

 

Päälle: ruokakermalla notkistettua ruohosipulituorejuustoa, kylmäsavulohisilppua, tilliä, punasipulia, pari rouhaisua pippurisekoitusta ja sivuille salaattia

Tarpeita jäi vielä yli ja lopusta tein ruisleipien päälle täytteen.

Täyte:

Valion Koskenlaskija yrtti-valkosipuli sulatejuustoa (puolikas rasia)

tilkka ruokakermaa

pari ruokalusikallista kevytmajoneesia

kylmäsavulohta silputtuna

tilliä

punasipulisilppua ja tuorekurkkusilppua

sitruunamehua

sitruunapippuria

Koristeeksi:rucolaa, tilliä, ruohosipulia ja basilikaa.

 

Tuorejuuston möyhensin sauvasekoittimella pehmeäksi yhdessä tilkan kermaa ja majoneesin kanssa. Loput ainekset lisäsin mukaan ja mausteita maun mukaan. Valitettavasti ohjeet ovat kovin ylimalkaisia, mutta tehdessä ei tule paljon mittailtua. Lisäyksiä tulee tehtyä sen mukaan, miltä maistuu. Pikkusisko toimi lopullisena makutuomarina ja koristeli leivät. Nähtävästi olivat hyviä, sillä en ehtinyt itse maistaa yhtään, kun jo loppuivat. Kalarullaa maistoin ja se oli ihan jees, mutta kyllä Make-siskoni tekee paljon parempia suolaisia herkkuja :D