maanantai, 2. kesäkuu 2008
Kirsikkapiiras
Kirsikkapiiras
Pohja:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl (50g) pähkinä- tai mantelirouhetta
1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia tai voita
1 kananmuna
Täyte:
1/2 kg kirsikoita (myös luumut, omenat ja päärynät sopivat)
(2-3 rkl kirsikkaviiniä tai konjakkia)
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl kuohukermaa
1-2 tl vanilliinisokeria
Pinnalle: tomusokeria
1. Poista kirsikoista siemenet ja pane ne kulhoon. Lisää viini tai konjakki, jos haluat (minä laitoin muutamia rommikirsikoita ja lientä). Anna maustua.
2. Sekoita vehnäjauhot, pähkinä/mantelirouhe, sokeri ja leivinjauhe kulhossa. Nypi joukkoon pehmeä voi/margariini, kunnes saat murumaisen seoksen.
3. Vatkaa kananmuna rikki ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pistele piirasta haarukalla ja paista sitä 200 asteessa uunin alatasolla noin 10 minuuttia.
4. Vatkaa kevyesti munat ja sokeri. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kerma. Mausta vanilliinisokerilla.
Levitä kirsikat puolikypsälle pohjalla ja kaada päälle muna-kermaseos. Kypsennä piirasta 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin ruskean sävyn.
5. Anna jäähtyä ja sirottele pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua. Lisäkkeeksi sopii kermavaahto, jäätelö tai vaniljakastike.
Kommentit