Kaiken tohinan keskellä on syytä juhlia Suomen itsenäisyyspäivää. Kakku jäi kyllä tällä kertaa tekemättä, mutta leivoksetkin maistuvat välillä.
Ohje on oma muunnos Makujen maailma Leivonnaiset-kirjasta (vadelmasydämet).
Itsenäisyyspäivän leivokset
100g voita tai margariinia
1/2 dl sokeria
1 muna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrakasta tai perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Täyte:
50-70 g valkoista suklaata
100 g vaniljatuorejuustoa
sekä mustikkahilloa
Päälle:
(Pensas)mustikoita
tummaa mehua (tai värjättyä) ja hyytelösokeria
1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää muna sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
4. Vuoraa taikinalla leivosvuoat (käytin silikonisia muffinssivuokia) painelemalla jauhotetulla peukalolla. Paista leivonnaisia 200 asteessa 15-20 min. Anna jäähtyä.
5. Kostuta halutessasi pohja esim. liköörillä terästetyllä mehulla. Levitä hieman mustikkahilloa pohjalle.
6. Sekoita sulatettu suklaa ja vaniljatuorejuusto keskenään. Kätevästi se käy sulattamalla ensin valkosuklaa pakastepussissa (vahva) lämpimässä, ei kuumassa vedessä ja lisäämällä sitten tuorejuusto pussiin. Hetken käännellään pussia ainekset sekaisin ja pussin kulmaan aukko. Aukosta on helppo pursottaa tahnaa mustikkahillon päälle.
7. Asettele mustikat leivoksen päälle ja valmista kiille ohjeen mukaan. Valele leivokset hyytelöliemellä.
Sisältä löytyy valkosuklaayllätys : )
Toivotan kaikille lukijoille hyvää itsenäisyyspäivää. Paljon onnea Suomi!
Kommentit