Tein tyttäreni lempiherkkua, tiikerikakkua. Sai sitä muutkin syödä : )

Tiikerikakku

200 g voita tai margariinia

2 dl sokeria

3 munaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

Lisäksi:

3 rkl kaakaojauhetta

3 rkl maitoa

 

1. Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten taikinaa.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

4. Ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe ja maito.( Vähensin hieman kaakaojauheen määrää ja laitoin tummaa suklaata rouhittuna ) Levitä voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan eriväriset taikinat kerroksittain. Nostele haarukalla keskeltä taikinaa aina ylöspäin, jotta saat tiikeriraidoituksen.

5. Paista kakkua 175 asteessa 50-60 min

757082.jpg

Laitoin tähän aika runsaasti tummaa taikinaa. Koristelin valkosuklaalla ja suklaasydämillä.