Tässä on ohje sokerimassasta tehdystä kahvikupista. Tähän käytin mallina pientä espressokuppia, joka on pienempi kuin normikupit ja siksi sopii paremmin kakun päälle

Sokerimassaan lisäsin hiukan CMC-jauhetta kuivumisen nopeuttamiseksi. Se ei ole välttämätöntä, mutta silloin kannattaa antaa osien kuivua kunnolla ennen jatkokäsittelyä. Massasta kaulin ohuen levyn, n. 2-3 mm paksun. Leikkasin siitä kuppia reilumman kaistaleen.

Tässä kohtaa melko runsas tomusokerin käyttö on tarpeen, ettei kaistale tartu kuppiin kiinni. Kuitenkin niin tasaisesti levitettynä, ettei massaan jää jälkiä möykyistä. Sovita kaistale kupin sisäpuolelle ja leikkaa tarvittaessa pienemmäksi. Liimaa koristeliimalla reuna kiinni, mutta varo kiinnitämästä kaistaletta kuppiin. Painele massa pinnasta hieroen kupin muotoon, myös kupin alaosa. Kupin pohjan keskelle jäävä aukko ei haittaa, kunhan reunat ulottuvat riittävän pitkälle keskustaan.

Leikkaa saksilla yläreuna tasaiseksi ja siloittele reuna sormin. Voit varovasti ottaa sokerimassakuppia ulospäin, että saat reunan nätiksi ja samalla tarkistat, ettei se ole jäänyt kiinni. Jätä kuivumaan.

Tee kaulitusta massasta lautanen. Leikkaa ympyränmuotoinen pala käyttämällä aluslautasta mallina.

Painele kevyesti hieroen pala lautasen päälle, jotta muoto tulee esiin. Siloittele reuna.

Voit käyttää myös muuta lautasta apuna, jos haluat erilaisen mallin.

Ota kuivunut kuppi varovasti ulos ja laita se ylösalaisin alustalle. Kupin korva on helppo sovittaa oikean malliseksi ja kokoiseksi oikeaa kuppia vasten. Laita korva lappeelleen alustalle kuivumaan (tämän voi tehdä ensimmäiseksi, niin korva ehtii kunnolla kuivua :D ).

Tee kupille pohja pyöreästä palasta ja liimaa se kiinni koristeliimalla. Anna kuivua.

Tasoita pohja sisäpuolelta sokerikuorrutteella. Käytä veteen kastettua (ei liian märkää) sivellintä levityksen apuna. Voit samalla tasoittaa kupin liitossaumaa. Anna jälleen kuivua.

Jos reuna on jäänyt röpelöiseksi, voi sitä hioa varovasti puhtaalla, erittäin hienolla hiekkapaperilla.

Liimaa sokerikuorrutteella (tuubi) kupin korva. Voit ensin koristella kupin, jos haluat. Varsinkin maalatessasi kuppia, on korva hyvä kiinnittää vasta koristelun jälkeen.

Lautaseen pursotin sokerikuorrutteesta (tuubi) kiekuroita ja lisäsin samaa hilettä kuin vappunaamareihinkin.

Valmis.

Kuppiin kiinnitin yksinkertaisen, hiletetyn sydämen

Aluslautasen halkaisija on 11 cm, kuppi on ylähalkaisijaltaan 5,5 cm ja samoin kupin korkeus on 5,5 cm. Aika kivan saisi maalamalla pintaan elintarvikevärillä kuvioita, vaikka oman tai äidin (äitienpäiväksi) lempikupin mukaan. Massa voi olla myös valmiiksi läpivärjättyä, helppouden takia käytin tässä valkoista. Vielä ruusu tassille ja äidille "kahvit" sänkyyn sunnuntaina