Harjoittelin jälleen kerran pikeerin kanssa läträämistä ja tein kirjaimia. Kirjainten malli on suoraan kirjasta: The international school of sugarcraft, book one.

1212932.jpg

Ensin pursotin 0,5 mm pyöreäpäisellä tyllalla pikeeria mallin mukaan leivinpaperin päälle. Pikeeri oli melko löysää, muttei kuitenkaan leviävää.

1212891.jpg

Kuivuttuaan koristelin niitä eri tavoin. Kristallipulveri ei tahdo tarttua kuivuneeseen pikeeriin. Yksi keino on sekoittaa pulveria tilkkaan kirkasta alkoholijuomaa.

1212896.jpg

En usko näin pienen määrän vaikuttavan koristeen makuun. Alkoholi haihtuu hetkessä ja vain kimallus jää. Testasin tätä myös marsipaani- ja sokerimassaruusuihin. Tällä tavoin saa kimallusta vaikkapa vain terälehden reunoihin ja myös kuivuneisiin koristeisiin.

1212906.jpg

Maalasin kukkaköynnöksiä elintarvikeväreillä. Kultaspraylla saa kivoja kultakirjaimia. Suihkuttelun jälkeen leivinpaperiin ylijäänyttä sprayväriä ei kannata tuhlata ja laittaa roskiin, vaan levittää sitä siveltimellä koristeisiin. Hyvin tarttuu kiinni sitenkin. Tämän on varmaan moni sprayväriä kokeillut huomannutkin : )

1212952.jpg

Vaaleanpunaisia pilkkuja pitsikirjaimissa.

1212941.jpg

Tein lopusta pikeerista ranskalaisia liljoja vapaalla kädellä ja suihkutin kultaspraylla.

1212960.jpg