Paistettua juustokakkua olen halunnut kokeilla jo kauan, kun useimmiten tulee käytettyä tuorejuustoa vain tavallisissa hyydykekakuissa. Tässä kakussa on se hyvä puoli, ettei liivatetta tarvita hyydyttämiseen. Ohjeen löysin Kotilieden parhaat leivonnaiset-kirjasta ja tein puolikkaan annoksen pienempään kakkuvuokaan. Muhkeamman version saa tekemällä ohjeen mukaisen satsin :D

Päälle tein marjakastikkeen karhunvatukoista ja vadelmista. Keitin karhunvatukoita hetken sokerin kera ja siivilöin seoksen. Kuumaan soseeseen heitin muutamia kokonaisia vadelmia ja annoin jäähtyä. Nam!

 

New Yorkin juustokakku (kokonainen annos n. 10h )

Pohja:

4 dl keksimuruja (Digestive, kaurakeksi tms.)

1 rkl sokeria

100 g voisulaa (vähempikin riittää)

 

Täyte:

800 g tuorejuustoa (Philadelphia, Hovi tms.)

2 dl sokeria

1 rkl maissitärkkelystä

2 tl vaniljasokeria

5 munaa

1 rkl vastapuristettua sitruuna- tai limettimehua

 

Päälle:

4 dl kermaviiliä

3 rkl sokeria

2 tl vaniljasokeria

 

Marjakastike:

500 g musta- tai valkoherukoita, mansikoita tai vadelmia

2 rkl sokeria

(2 rkl appelsiinimehua tai vettä)

 

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Jauha keksit ja sekoita pohjan ainekset. Aseta leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan ja reunan väliin. Painele keksimuruseos pohjalle. Pane jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

2. Sekoita täytteen ainekset tehosekoittajassa (tein tämän vatkaimella) tasaiseksi massaksi. Kaada täyte vuokaan ja paista 175 asteessa 45-60 min, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä.

3. Sekoita kermaviili, sokeri ja vanilja. Levitä seos kakun päälle ja kypsennä vielä n. 15 min. Anna kakun jäähtyä ja pidä muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua.

4. Sekoita marjakastikkeen ainekset tehosekoittajassa ja tarjoile erillisestä astiasta kakun kanssa tai kaada kakun päälle.